Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

COR KEE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

24-11-1900 - 03-01-1997

Genre

componist, hedendaags, klassiek, orgel

Biografie Cor Kee

Cor Kee werd geboren op 24 november 1900 in Zaandam. Hij overleed op 3 januari 1997, eveneens in Zaandam. Hij studeerde bij Jan Zwart aan het Conservatorium in Amsterdam en later compositie bij Sem Dresden. Hij is organist geweest van enkele Doopsgezinde kerken, de Ronde Lutherse in Amsterdam (3 klaviers Bätz orgel) ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, orgel

Genoemd in de biografie van

1927   Piet Kee

Biografie Cor Kee

1900 - 1997

Cor Kee werd geboren op 24 november 1900 in Zaandam. Hij overleed op 3 januari 1997, eveneens in Zaandam.

Hij studeerde bij Jan Zwart aan het Conservatorium in Amsterdam en later compositie bij Sem Dresden.

Hij is organist geweest van enkele Doopsgezinde kerken, de Ronde Lutherse in Amsterdam (3 klaviers Bätz orgel) en Oude Lutherse aan het Spui, eveneens in Amsterdam (3 klaviers Bätz/Witte orgel). Hij gaf concerten in binnen en buitenland. Cor Kee is tevens werkzaam geweest als privéleraar. Hij was hoofdleraar orgel en orgelimprovisatie aan het Utrechts Conservatorium. Permanent docent improvisatie was hij aan de internationale zomeracademie in Haarlem. Tevens was hij gastdocent bij verschillende buitenlandse cursussen. Diverse van zijn binnen en buitenlandse leerlingen behaalden eerste prijzen bij het internationale orgelimprovisatieconcours in Haarlem en bij het nationale concours in Bolsward.

Cor Kee werd bekend met drie bundels 'Psalmen' voor orgel (1939, 1944, 1958), de bundel 'Credo en 50 Psalmbewerkingen'' (1978), waaruit een avantgardistischer idioom spreekt.

Van de hand van Cor Kee verschenen naast 'De Hemelwagen' (1965), met vele illustraties van Ernst Felder (uitgegeven bij J.H. Kok in Kampen), tal van artikelen over allerlei muziekonderwerpen. In 'Het Orgel' verscheen van 1970 tot en met 1977 een serie onder de titel 'Uit mijn boekerij' en in het Gregorius tijdschrift een uitvoerig artikel over de historie van de improvisatie en de beoefening daarvan, met voorbeelden.

Sem Dresden

Discografie Cor Kee

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Cor Kee

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer