Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CORRY KONINGS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1951 - heden

Genre

levenslied, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Corry Konings

Bredase zangeres van het levenslied.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1961   Miggy
1966   Het
1968   Het
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

23-7-22, Mooi Was Die Tijd Festival, Roosendaal

Biografie Corry Konings

Bredase zangeres van het levenslied.

In bezetting van

Corry en de Rekels   zang

1966

Corry Konings (Breda, 8 september 1951) is op vijftienjarige leeftijd zangeres van de Mooks. Platenhandelaar Ries Brouwer ziet dat ze talent heeft en koppelt haar aan Pierre Kartner (Vader Abraham), die haar introduceert bij De Rekels.

Corry en de Rekels Vader Abraham

1967 - 1969

Corry Konings treedt als zestienjarige kapster uit Sint Willibrord toe tot de Rekels, een dansorkest bestaande uit Kees Dekkers (drums), Jos van Zundert (accordeon), André de Jong, Jacques Wagtmans (gitaar) en Frans Biezen (zang). Corry & de Rekels zijn een feit. De groep komt onder de hoede van Pierre 'Vader Abraham' Kartner en maakt enkele singles. Vaarwel, Ik Zal Geen Traan Om Je Laten is in 1969 de eerste hit.

1970

De grote doorbraak volgt met Huilen Is Voor Jou Te Laat, dat maar liefst 41 weken in de top 40 staat.

1972 - 1985

Konings verlaat De Rekels voor een solocarrière. De Rekels gaan met zangeres Henny Bakkum aanvankelijk (1972-1975) succesvol verder als Hanny & de Rekels. Frans Biezen is ook actief als Frans & Monique en Frank Ashton.Van 1972 tot 1985 maakt Corry Konings platen onder de naam Corry. Vanaf de labelwijziging van Philips naar CNR brengt zij haar platen uit onder de naam Corry Konings.

Hanny en De Rekels

1986

Konings maakt de plaat Corry Met En Voor Vrienden, een gelegenheidsalbum waarbij onder meer De Havenzangers, Koos Alberts, Ronnie Tober en Drukwerk te gast zijn.

De Havenzangers Drukwerk Koos Alberts Ronnie Tober

1987

Konings maakt een heel album met Koos Alberts.

Koos Alberts

1988

Konings ontvangt een Edison voor de LP Voor Jou Alleen. Corry Konings heeft net als de Zangeres Zonder Naam en Imca Marina veel aanhang in de homowereld.

Imca Marina Zangeres Zonder Naam

1990

In 1990 krijgt ze een Gouden Harp. Daarnaast scoort ze, na jaren van tipparadenoteringen, een grote hit met het nummer Mooi Was Die Tijd. Het lied bereikt de vierde plaats in de Top 40. In de jaren die volgen weet ze weer geregeld de Top 40 te halen.

1994 - 1997

Konings viert haar 25-jarige jubileum met een concert in de Ahoy. In 1995 brengt ze dit concert op plaat uit. Ze heeft inmiddels vijftien gouden en platina platen achter haar naam staan. Daarnaast maakt ze in 1997 een album met enkel Annie M.G. Schmidt-liedjes.

Annie M.G. Schmidt

1998

Het duet Adios Mijn Vriend met oude bekende Vader Abraham haalt nummer 31 in de Top 40.

1999

Een duet met Frans Bauer, getiteld Diep In Jouw Hart, blijkt een vruchtbare samenwerking. Het nummer schopt het in mei tot de vierde plaats in de Top 40. De opvolger Die Zomernachten In San José wordt wederom een hit. In juni verschijnt een heel album van het duo. Konings is een van de gastmuzikanten tijdens de concerten van Frans Bauer in Ahoy'.

Frans Bauer

2000

Corry brengt samen met haar ontdekking Johan Heuser de duetsingle De Zon uit. Ondanks de meer dan 6000 handtekeningen van fans lukt het niet een wassenbeeld van Konings te krijgen bij Madame Tussoud.

Johan Heuser

2001

Het Mond- en Klauwzeer-virus houdt Nederland in zijn greep. Speciaal voor de gedupeerde boeren neemt Konings samen met bevriende artiesten de single Oorlog In De Stallen op. De zangeres richt haar eigen platenmaatschappij Volta Records op en begint het artiestenbureau CK-Productions.

2002

De single Vroeger Is Voorgoed Voorbij is een duet met Johan Heuser. Konings wordt tijdens de vakantie door haar dochter geattendenteerd op de The Ketchup Song, de Europese zomerhit voor Las Ketchup. Samen met Johan Heuser neemt ze een Nederlandstalige versie op onder de titel De Hup-hop Song.

2004

Ter gelegenheid van haar 35-jarig artiestenjubileum brengt Corry Konings accordeonist Jos van Zundert, bassist André de Jong, drummer Rob Kraak en gitarist Jacques Wagtmans bij elkaar voor een reünie van Corry en De Rekels. De groep gaat weer optreden en brengt een cd en een dvd uit. Walk Right Back is de eerste Engelstalig single van Corry Konings. De single bevat ook een versie van These Boots Are Made For Walking van Nancy Sinatra. Op het album Anders staan nog meer Engelstalige tracks. De zangeres brengt samen met Marjan Berger een dvd uit. Konings zingt daarop zes nummers van haar album Anders en twee duetten met Berger. De zangeres is manager van Jessica Malfait (10 april 1986). Ze produceert haar single Je Bent Niet Hip.

Corry en de Rekels

2005

In het najaar verschijnt een nieuwe remix van de hitsingle Ik Krijg Een Heel Apart Gevoel Van Binnen. Eind november volgt het dubbelalbum Corry Konings Presents Apart Gevoel met daarop feestelijke liedjes gezongen samen met onder meer Mikey2Much, Lucien Martin en Jessica Malfait. De Rekels zijn ook nog steeds actief. Tegelijk met het album van Konings verschijnt van de groep de single Maak Wat Tijd Voor Me Vrij.

2006

Begin april verschijnt het album Je Bent Voor Mij De Man. De negen liedjes zingt zijn in 1983 speciaal voor Konings geschreven door André Hazes en verschenen eerder op de LP Net Als Vroeger. De nummers zijn opnieuw opgenomen in arrangementen van Manfred Jongenelis en met gitaarpartijen van Jacques Verburgt. Tegelijkertijd komt een compilatie-DVD uit met oude en nieuwe clips van Corry Konings, met en zonder de Rekels, en bijdragen van o.a. Mickey 2Much (Michael Rambas), Lucien Martin en Jessica Malfait.

André Hazes

2007

Konings schaatst mee in het programma Sterren Dansen Op Het IJs bij SBS6. De zangeres verhuist met haar vriend Wim en zoon Joeri naar Spanje.

2008

Vanaf april is het album 'n Boeketje Rode Rode Rozen verkrijgbaar, een cd met bekende en nieuwe liedjes over het thema moeder. Een van de nummers is het duet Mama, Hoe Gaat Het Met Jou met Konings' dochter Sharona. Het duet is een Nederlandstalige bewerking van Mother How Are You Today door Alice Maywood die er in 1980 een hit mee had met Maywood. Op 3 augustus opent de zangeres haar eigen Tapascafé op het Corry Koningsplein in Benalmadena bij Puerto Marina aan de Costa Del Sol.

Alice Maywood Maywood

2009

Corry Konings viert dit jaar haar veertigjarig jubileum. Hoogtepunt van de vieringen is een groots concert op 19 juli op het Chasséveld in haar oude woonplaats Breda. In dezelfde maand ligt Corry Konings' biografie in de winkel, geschreven door Evert Santegoeds.

2011

Corry Konings doet mee in het titelnummer Hoeren Neuken Nooit Meer Werken van de speelfilm New Kids Nitro, geregisseerd door Steffen Haars en Flip van der Kuil (première: 8 december. Konings zingt het nummer samen met volkszanger Ronnie, een personage uit de film.

Discografie Corry Konings

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Corry Konings

Video Corry Konings

New Kids Feat. Corry Koni...
New Kids Feat. Corry Konings & Ronnie - Hoeren Neuken Nooit Meer Werken (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
New Kids Feat. Corry Konings & Ronnie - Hoeren Neuken Nooit Meer Werken (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer