Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CORRY EN DE REKELS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Corry en de Rekels

Periode

1967 - 1972

Genre

Nederlandstalig

Corry en de Rekels

Brabants amusementsorkest met zangeres Corry Konings.
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Rob Kraak   drums

Genoemd in de biografie van

1966   Corry Konings
1968   Johnny Jordaan
1968   Les Cruches
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Corry en de Rekels

Brabants amusementsorkest met zangeres Corry Konings.

1967 - 1969

Brabants amusementsorkest met Nederlandstalig zangeres Corry Konings. André De Jong gitaar, Jacques Wagtmans gitaar, Kees Dekkers drums, Jos Van Zundert accordeon. Corry Konings treedt als zestienjarige kapster uit Sint Willibrord toe tot de Rekels, een dansorkest bestaande uit Kees Dekkers, Jos van Zundert, André de Jong, Jacques Wagtmans. Corry & de Rekels zijn een feit. De groep komt onder de hoede van Pierre 'Vader Abraham' Kartner en maakt enkele singles. Vaarwel, Ik Zal Geen Traan Om Je Laten is in 1969 de eerste hit In 1971 wordt de drummer vervangen door Rob Kraak.

Pierre Kartner

1970

Corry en de Rekels De grote doorbraak volgt met Huilen Is Voor Jou Te Laat, dat maar liefst 41 weken in de top 40 staat. De platenmaatschappij wil dat drummer Kees Dekkers vervangen wordt. Hij wordt opgevolgd door Rob Kraak en is op het debuutalbum alleen te horen in het nummer Bloody Mary.

Als Corry Konings in 1972 De Rekels verlaat voor een solocarrière gaat de band met zangeres Hanny succesvol verder als Hanny & De Rekels. levenslied, Nederlandstalig. Uit honderden kandidaten wordt de zestienjarige zangeres Hanny Bakkum gekozen om Corrie Konings op te volgen bij De Rekels. Het door Pierre Kartner geschreven en geproduceerde liedje Mario wordt in juli meteen een hit. In 1973 komt Frans Biezen (Frank Ashton) de groep versterken.In de eerste helft van de jaren zeventig scoren Hanny en De Rekels diverse hits.

1972 - 1987

Konings verlaat De Rekels voor een solocarrière. De Rekels gaan met zangeres Henny Bakkum aanvankelijk (1972-1975) succesvol verder als Hanny & de Rekels. Frans Biezen is ook actief als Frans & Monique en Frank Ashton. Na het uiteenvallen van De Rekels in 1987 begint Jacques Wagtmans een bar-dancing, Jos van Zundert werkt als pijpfitter, André De Jong wordt timmerman en Rob Kraak huisman.

Frank Ashton Frans & Monique Hanny en De Rekels

2004

Corry en de Rekels Ter gelegenheid van haar 35-jarig artiestenjubileum brengt Corry Konings accordeonist Jos van Zundert, bassist André de Jong, drummer Rob Kraak en gitarist Jacques Wagtmans bij elkaar voor een reünie van Corry en De Rekels. De groep treedt weer op en brengt een cd en een dvd uit. Vanaf november ligt het album Na 35 Jaar in de winkels.

Corry Konings

2012

Huilen Is Voor Jou Te Laat staat decennia lang te boek als de meest succesvolste Nederlandstalige song aller tijden. In mei worden Corry en de Rekels voorbijstreeft door het nummer Ik Neem Je Mee van rapper Gers Pardoel.

Gers Pardoel

Discografie Corry en de Rekels

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Corry en de Rekels

Audio/Video Corry en de Rekels

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer