Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CUBOP CITY BIG BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Cubop City Big Band

Periode

1995 - heden

Genre

jazz, latin, son

Online

Officiële website

Cubop City Big Band

Cubop City Big Band is een succesvolle internationale salsa bigband van twintig muzikanten. Oprichter en drijvende kracht is fusiondrummer Lucas van Merwijk. De band geeft over de hele wereld optredens en wordt van Europa tot Zuid-Amerika bejubeld.
Volledige biografie...

Bezetting

Cyrille Oswald   saxofoon
Rolf Delfos   saxofoon
Joe Rivera   trompet
Nils Fischer   conga
Martin van den Berg   trombone
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Gerardo Rosales   bongo
Ruud Breuls   trompet
Wim Both   trompet
Maite Hontelé   trompet

Genoemd in de biografie van

1995   Lucas van Merwijk
2006   Lilian Vieira
2008   Toro Ensamble

Biografie Cubop City Big Band

Cubop City Big Band is een succesvolle internationale salsa bigband van twintig muzikanten. Oprichter en drijvende kracht is fusiondrummer Lucas van Merwijk. De band geeft over de hele wereld optredens en wordt van Europa tot Zuid-Amerika bejubeld.

1995

Lucas van Merwijk richt de Cubop City Big Band op. De naam ontleent hij aan de illustere New Yorkse club Cubop City. De bigband brengt de cd The Machito Project uit, een eerbetoon aan de latin jazz grootheid Machito.

Lucas van Merwijk

1996

De bekende Cubaanse trompettist Alfredo 'Chocolate' Armenteros is gastmuzikant tijdens de eerste grote Nederlandse tournee van de Cubop City Big Band. De band is ook te zien op het North Sea Jazz festival.

1997

De Cubop City Big Band tourt met de Colombiaanse latin jazz pianist Edy Martinez.

1998

Het tweede album van de bigband staat helemaal in het teken van de legendarische Cubaanse zanger Beny Moré: Moré And More. De cd komt op de tweede plaats in de verkiezing 'Best Latin Album Of 1998' van het Amerikaanse tijdschrift Latin Beat Magazine. Van de cd verschijnt de single Yiri Yiri Bon.

1999

Het album Live In The Hague verschijnt. De band tourt door de Nederlandse Antillen.

2002

Voor hun nieuwe album Arsenio laat de bigband zich dit keer inspireren door de tresero Arsenio Rodriguez (de tres is een driesnarig instrument uit Cuba). Als gastmuzikant is hierop de Cubaanse tresero Nelson Gonzalez te horen. Ook Edy Martinez werkt mee aan het album. Hij vergezelt de band ook tijdens de bijbehorende tournee.

2004

Samen met Bob Fosko duikt de Cubop City Big Band de theaters in met de muziektheatervoorstelling The Mambo Kings.

Bob Fosko

2005

De Cubop City Big Band bestaat tien jaar en dat wordt groots gevierd met twee theatertournees: Tribute To Afro Cuba, met als gastmuzikant gitarist Leonardo Amuedo en Latin Vocal Explosion, met de zangeressen Izaline Calister en Lilian Vieira (Zuco 103). Daarnaast werkt de band mee aan de soundtrack van de Twentse tv-serie Van Jonge Leu En Oale Groond en de gelijknamige single van Herman Finkers.

Herman Finkers Izaline Calister Zuco 103

2006

Cubop City Big Band Cubop City Big Band verzorgt optredens op Bonaire & Curaçao. De band speelt in Nederland onder meer op North Sea Jazz. Er verschijnt een live-cd van de Latin Explosion-concerten.

2007

Tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam in de zomer treedt Cubop City Big Band op met Drums United.

2008

Cubop City Big Band vertrekt naar Zuid-Amerika voor optredens in Colombia, Suriname, Curaçao en Aruba. De band doet weer enkele concerten met Drums United en tourt met Andy Gonzalez door Nederland met het programma Tribute To Tito Puente. De band neemt het album Que Sensación! op voor TamTam Records. De tournee met Gonzalez en Que Sensación! lijken het afscheid in te luiden van de band.

2009

Onverwachts krijgt Cubop City Big Band subsidie van het ministerie van OCW en is het mogelijk minstens twee jaar op projectbasis door te gaan. Onder de noemer Otro Mundo belicht het orkest een andere kant van de Zuid-Amerikaanse muziekcultuur en staan projecten gepland met de Peruaanse superster Eva Ayllon en de Colombiaanse harpvirtuoos Edmar Casteneda. Deze concerten komen tot stand in samenwerking met de Dutch Latin Connection (DLC).

2015

20 jaar na de oprichting treden Lucas van Merwijk en de Cubop City Big Band nog veelvuldig op in eigen land. Ook zijn er optredens in Duitsland, Kaap-Verdië en China.

2020

Het orkest bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met een aantal jubileumconcerten.

Discografie Cubop City Big Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cubop City Big Band

Audio/Video Cubop City Big Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer