Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ CHUCKIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Chuckie in 2011

Periode

25-06-1978 - heden

Genre

dancehall, DJ, draaitafels, hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, producer, producers, rap, Suriname

Online

Officiële website

Pseudoniemen

RMXCRW

DJ Chuckie

DJ Chuckie is een technisch zeer vaardige dj die zowel in Nederland als in het buitenland succesvol is met een energieke mix van hiphop, r&b, latin, disco, house, ragga, pop, rock, garage, jungle en electro.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1996   THC
2005   Perry Mystique
2010   Blasterjaxx

Biografie DJ Chuckie

DJ Chuckie is een technisch zeer vaardige dj die zowel in Nederland als in het buitenland succesvol is met een energieke mix van hiphop, r&b, latin, disco, house, ragga, pop, rock, garage, jungle en electro.

1978 - 1992

Chuckie wordt op 25 juni 1978 als Clyde Sergio Narain geboren in Paramaribo, Suriname. Hij groeit op in het plaatsje Boxtel. Op zijn zevende verhuist hij naar Nederland en komt terecht in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam. Omdat hij tijdens zijn jeugd veel kattekwaad uithaalt, krijgt hij de bijnaam Chuckie, vernoemd naar de kwaadaardige pop in de filmreeks Child's Play, In Nederland mengt hij zijn Caribische roots met elektronische dansmuziek. Hij zet muziek op cassettes van radiopiraten en televisie, verknipt de tapes letterlijk met een schaar en maakt zo zijn eerste remixen.

1993 - 2001

Chuckie start op zijn viertiende met het draaien als dj, eerst met hulp van een cassettedeck, een platenspeler en een versterker en daarna met een mixer die hij van zijn moeder cadeau krijgt. Zijn eerste optreden is in 1993 tijdens een feest in het Haagse Voltage. Naast het dj'en verdient Chuckie de kost als kapper. Met het verdiende geld bouwt hij zijn platencollectie op. Samen met zijn oudere broer organiseert Chuckie zijn eerste feesten. Als snel wordt hij geboekt voor dansfeesten door het hele land waaronder grote evenementen als Heineken Fast Forward, Innercity, Pleasuredome en Dance Valley. De dj draait niet alleen platen maar produceert ook zijn eigen breakbeats en herkenningsthema's. Zijn eerste underground dancehit is het nummer Da Partycrasher (met invloeden uit hiphop en raggamuffin).

2002 - 2003

Meerdere singles volgen, zoals Caribbean Drumz (met elementen uit Caribische blaasorkestmuziek) en Latin Feeling, nummers die op vele compilaties terechtkomen. Chuckie start zijn eigen platenmaatschappij en zijn eigen publishingbedrijf. Zijn eerste project voor het label is de formatie RMXCRW waar hij als 'executive producer' bij betrokken is. DJ Chuckie is vaak te horen bij het opkomende nationale radiostation FunX dat door een grote groep autochtone maar vooral ook allochtone jongeren beluisterd wordt.

2004

DJ Chuckie draait in januari op Noorderslag te Groningen. Met zijn eigen singles Je Doet en Ballen Tot We Vallen haalt hij de Nederlandse Top 40. Voor de succesvolle groep K-Liber maakt hij een pakkende remix van hun hitsingle Viben. In december trekt DJ Chuckie in samenwerking met de grootste Nederlandse urban- en danceorganisatie 4N/ID&T door het land met The Dirty Dutch Tour waarmee hij te zien is in o.a. Matrixx, 013 en Asta. Chuckie wordt tijdens de Mobo Award '04 (een speciale prijs voor urban acts) verkozen tot beste DJ.

K-liber4life

2005

DJ Chuckie Het muzikale thema van de tournee is het nummer Nu Ga Je Dansen Klootzak dat in de lente op single uitkomt. The Dirty Dutch Tour wordt in oktober afgesloten met een groots optreden in de Heineken Music Hall. Net als tijdens de eerste editie een jaar eerder wint DJ Chuckie een Dutch Mobo Awards in de categorie Beste Club DJ.

2006

De door DJ Chuckie gemixte compilatie Dirty Dutch Propaganda! Vol: 1 bevat een combinatie van hiphop, Latin, urban en house. Op 25 november is er onder de naam Propaganda een nieuwe editie van Dirty Dutch in de Heineken Music Hall. Naast DJ Chuckie staan die avond ook Erick E, Benny Rodrigues, Fedde le Grand, Laidback Luke, Ricky Rivaro en Joey Daniel achter de draaitafels. DJ Chuckie is een van de ambassadeurs van B The Change, is een organisatie van, voor en door jongeren 'die zich willen inzetten om de muren tussen jongeren onderling te slechten en op deze manier een bijdrage te leveren aan een betere samenleving'. Speciaal voor B The Change maakt de DJ een nummer waarin hij gebruik maakt van citaten van Ghandi, Nelson Mandela en de Dalai Lama. De première van zowel het nummer als de bijbehorende videoclip is tijdens het Damfeest op 31 december op te Dam te Amsterdam.

ErickE Fedde le Grand Laidback Luke

2007

De door latin beïnvloede track Toys Are Nuts is een samenwerking van Chuckie met Gregor Salto. De single behaalt de eerste plaats in de Mega Dance Top 30. DJ Chuckie's The Dirty Dutch EP Vol.1 verschijnt op vinyl bij Dirty Dutch Music. Op de A-kant staat de clubhit Booty On The Dancefloor (inclusief een remix door Real El Canario a.k.a. Ezequil V. Real) en op de B-kant naast de eigen productie Feels So Good een bewerking van klassieke clubhit Quadrophonia. Chuckie staat 7 juli in de Deluxe Area's in de ArenA te Amsterdam tijdens het dansevenement Sensation White.

Quadrophonia

2008

De DJ is op 5 juli de openingsact van het dancefestival Sensation White in de Amsterdam ArenA (thema: Ocean Of White).

2009

DJ Chuckie treedt 13 juni op tijdens de derde keer editie van het Festival Classique in Den Haag. Tijdens zijn set mixt hij zijn eigen stijl met klassieke muziek. De DJ wint op 4 juli de TMF Dance Award.

2010

De DJ krijgt een platendeal in de Verenigde Staten bij Atlantic Records. Op 18 december vindt in de RAI in Amsterdam het grote evenement Dirty Dutch Fallout plaats, met drie podia en met naast DJ Chuckie optredens van onder meer Joost Van Bellen, Felix Da Housecat en ErickE.

2011

DJ Chuckie in 2011 Onder de grote festivals dit jaar optredens op het museumplein in Amsterdam tijdens Koninginnedag, het Belgische festival Tomorrowland in juli 2011 en Mysteryland, op 27 augustus in de Haarlemmermeer. Tijdens de uitreiking van de TMF Awards, 12 juni op de Javakade in Amsterdam, wint Chuckie de TMF Dance Award. Eind oktober stelt de DJ onder de titel Radio 1 Goes Dutch een programma samen met Nederlandse techno en trance voor het Pete Tongs vrijdagavondprogramma op BBC Radio 1.

2012

De DJ prijkt op de cover van het aprilnummer van het Britse danceblad Mixmag. Tijdens het Amsterdam Dance Event draait DJ Chuckie op 19 oktober voor 20.000 man in de Ziggo Dome. Zijn Dirty Dutch Exodus World Tour doet op 8 december Londen aan. Daar treedt hij op in de O2 Academy Brixton.

2013

Op het grote Ultra Music Festival in Miami, dat plaatsvindt op de twee laatste weekenden van maart, staan naast DJ Chuckie nog tien Nederlandse acts geprogrammeerd. In augustus draait de DJ tijdens het Caribisch cultureel festival Carifesta in Suriname. Daar wordt hij door de Surinaamse president Desi Bouterse geridderd tot commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster.

Discografie DJ Chuckie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Chuckie

Audio/Video DJ Chuckie

Video DJ Chuckie

Dirty Dutch Fallout Openi...
Dirty Dutch Fallout Opening (HD)
Dirty Dutch @ Mysteryland...
Dirty Dutch @ Mysteryland 2011
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dirty Dutch @ Mysteryland 2011

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer