Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ GIT HYPER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

DJ, draaitafels, elektronica, hiphop, producer, sampler

Online

Officiële website

DJ Git Hyper

DJ Git Hyper (Erwin Zimmerman) is een DJ en producer uit Rotterdam. Via de hiphopscene belandt hij in de avontuurlijke fusiongroep SFeQ waarmee hij in de periode 1993-2000 platen uitbrengt en door Europa tourt. Git Hyper brengt soloalbums uit en maakt remixes voor onder meer de Bombay Connection EP, Dutch ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, elektronica, producer, sampler

Genoemd in de biografie van

1992   Bart Suèr
1996   SFeQ
1998   SFeQ
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie DJ Git Hyper

DJ Git Hyper (Erwin Zimmerman) is een DJ en producer uit Rotterdam. Via de hiphopscene belandt hij in de avontuurlijke fusiongroep SFeQ waarmee hij in de periode 1993-2000 platen uitbrengt en door Europa tourt. Git Hyper brengt soloalbums uit en maakt remixes voor onder meer de Bombay Connection EP, Dutch Rare Groove Vol. 1 en bands als Ocobar, Baseheadz, Chatroubadour en New Cool Collective. Hij is verantwoordelijk voor muziek voor tv-programma's als North Sea Jazz/NPS Jazz (NPS), Sterrenboxen (SBS6), Geheimen van het Schoolplein (VPRO), Hot Shots WK 2006 (Veronica) en diverse reclamespotjes. Hij draait funk en hiphop samen met Chezz & Deep-Diggin' tijdens de Loosefit-avonden (loosefit.nl ) en is vaste DJ bij de landelijke serie Soundclash waarbij op het podium acts uit totaal verschillende muziekstijlen met elkaar optreden. Samen met Michael Engelaan beheert hij de platenzaak en het label Demonfuzz Records.

In bezetting van

Duvelduvel   draaitafels
SFeQ   draaitafels, sampler
Supersonic Cru   draaitafels, producer
Zuco 103   draaitafels

1986 - 1992

DJ Git Hyper is een fervent platenkoper. Vanaf 1986 raakt hij gefascineerd door de rap- en hiphopcultuur. Hij begint thuis diverse tracks te produceren. Pas in de lente van 1989 betreedt hij voor het eerst het podium. Hij maakt deel uit van de groepen Mega Dope, Def Force (samen met Gus Bea alias G-Boah van Postmen) en Supersonic Cru. Draaiend onder de naam Kid 45 vervangt Zimmerman in laatstgenoemde groep DJ Save en treedt hij op samen met Ita Crush, Def Rhymz en diens jongere broer Too Def. De DJ werkt mee aan nummers van Sugacane (het nummer Hurricane), de Amerikaanse MC Sayquan, Musical Messengers (met Clifton Giersthove van Romeo), Criminal Ced en Secret Recipe (met leden van Postmen).

Def Rhymz Gus Bear Postmen Romeo Supersonic Cru

1993

In 1993 wordt hij gevraagd om de avontuurlijk jazzformatie SFeQ te versterken. In datzelfde jaar neemt hij met deze band de cd Low Impact High Energy Totale Body Workout op en doet hij vele optredens in binnen- en buitenland (Duitsland, Finland, Spanje, Turkije).

SFeQ

1994

SFeQ krijgt een studiebeurs van het Ministerie van Cultuur en financiert daarmee een verblijf van enige maanden in de Verenigde Staten. De band doet daar onder meer een viertal optredens in de The Knitting Factory in New York. Na thuiskomst wordt Nunks Pays, de tweede cd met DJ Git Hyper opgenomen en uitgebracht.

1997

Na drie cd's met SfeQ brengt DJ Git Hyper zijn debuutalbum Zimmerman uit. Het is de eerste uitgave op Dox Records dat leden van SFeQ starten na slechte ervaringen met het vorige label. De plaat bevat experimentele beats, inventieve samples en ouderwetse scratches en ligt in het verlengde van het werk van DJ Shadow en DJ Krush. DJ Git Hypers debuutalbum Zimmerman krijgt lovende kritieken in popbladen, maar ook daarbuiten.

1998 - 2006

De in de pers lovend ontvangen debuutplaat wordt gevolgd door het album Zimmerman 2 die in het verlengde ligt van zijn voorganger. Git Hyper heeft een radioprogramma en schrijft recensies voor bladen als Circuit en Samson All Areas. De DJ speelt regelmatig mee met New Cool Collective. SFeQ-drummer Stefan Kruger vraag Zimmerman voor zijn nieuwe band genaamd Zuco 103. Een remix die Git Hyper voor Zuco 103 maakt, belandt in Amerika zowel op single als op de remix-cd The Other Side Of Zuco 103. Zimmerman is de eerste DJ die met het Metropole Orkest twee door hemzelf gecomponeerde stukken uitvoert. Hij geeft workshops op conservatoria in onder meer Zwolle en Rotterdam en is te gast in tv-programma's als Laat de Leeuw, Sonja op Zaterdag, Reiziger in Muziek, With a little help from my friends, Special North Sea Jazz '98, Villa Achterwerk en de Comedy Factory waar hij sinds 1999 vaste DJ/muziekprogrammeur is. In 1999 start de DJ/producer samen met Michael Engelaan de platenzaak Demonfuzz Records waar al gauw rond de 180.000 grammofoonplaten zijn terug te vinden. De winkel groeit uit tot een plek waar veel producers, dj's en verzamelaars uit de hele wereld kind aan huis zijn. Gekoppeld aan het platenlabel Demonfuzz Records (Khoffie Konnect) is het ook een plek waar regelmatig workshops te volgen zijn van Git Hyper. In 2000 ontvangt hij samen met DNA (Urban Dance Squad) de National Phonographic Award voor zijn inspanningen op het DJ-gebied.

Urban Dance Squad Zuco 103

2007 - 2012

Sedert 2007 is Git Hyper vaste DJ bij de hiphopformatie DuvelDuvel en sinds 2011 samen met DJ Kypski onderdeel van de band van de internationaal vermaarde zangeres Caro Emerald. In 2011 en 2012 maakte hij live muziek bij schilderijen in museum Boijmans te Rotterdam bij Art Rocks.

Caro Emerald C-Mon & Kypski Duvelduvel

Discografie DJ Git Hyper

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video DJ Git Hyper

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer