Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ IDRISS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Idriss

Genre

componist, draaitafels, hindipop, hiphop, latin, producer, R&B, raï, remixer

Online

Hyves

DJ Idriss

DJ Idriss (Idriss Rouchiche) is een van de producers van het bij jongeren populaire radiostation FunX. Hij maakt voor het station tracks, jingles, commercials en remixen. Hij draait als DJ in clubs een mengeling van r&b, hindipop, latin, raï en hiphop en is onder meer te zien tijdens de Forward ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, draaitafels, producer, remixer

Genoemd in de biografie van

2005   Perry Mystique
2007   Kasba

Biografie DJ Idriss

DJ Idriss (Idriss Rouchiche) is een van de producers van het bij jongeren populaire radiostation FunX. Hij maakt voor het station tracks, jingles, commercials en remixen. Hij draait als DJ in clubs een mengeling van r&b, hindipop, latin, raï en hiphop en is onder meer te zien tijdens de Forward Dance Parade 2006 te Rotterdam en het Rotterdamse carnaval. Voor FunX maakt het FunX-producersteam (DJ Idriss en Next Of Kin) samen met rapper Perry Mystique in de zomer van 2006 een exclusieve remix van Ahla Haga Feeki/You & Me, een nummer van de Egyptische zanger Mohamed Hamaki dat te vinden is op diens Arabische hitalbum Kheles El Kalam. De remix wordt uitgebracht door EMI Arabia en is veelvuldig te horen op radiostations in het Midden-Oosten. Het is tevens de bonustrack op het volgende album van Mohamed Hamaki. Perry en DJ Idriss worden door Hamaki uitgenodigd aanwezig te zijn bij clipopnames van de remixversie in Dubai. Voor het intro van de FunX Radio Jaarmix 2006 werkt de DJ/producer samen met rapper Ali B. Met het producersteam Stunna 21 produceert DJ Idriss platen van de groep XChange Project (bestaand uit de vocalisten Masta, Lil' Cute en zangeres Chara-Z) waaronder de single Not This Time (2007). Hij werkt mee aan een track op het album van NuClear Family met zang van Tasha's World en verzorgt een remix op het album Zig Zag van Kasba.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Idriss

Audio/Video DJ Idriss

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer