Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ MAESTRO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DJ Maestro

Periode

1970 - heden

Genre

Afro-pop, arrangeur, componist, DJ, draaitafels, funk, house, jazz

Online

Officiële website

Pseudoniemen

DJ Maestro

DJ Maestro

DJ Maestro is Martijn Barkhuis (Groningen, 1970). Als kind speelt hij viool, maar al snel raakt hij in de ban van draaitafels, een mixer en vinyl en is hij DJ op schoolfeesten. Met zijn Dig This!-avonden draait hij in o.a. Tivoli (Utrecht), Oosterpoort (Groningen), Rotown (Rotterdam) en Ipanema (Maastricht) en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, draaitafels

Genoemd in de biografie van

2004   Floris
2004   Room Eleven
2006   Forrest
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie DJ Maestro

DJ Maestro is Martijn Barkhuis (Groningen, 1970). Als kind speelt hij viool, maar al snel raakt hij in de ban van draaitafels, een mixer en vinyl en is hij DJ op schoolfeesten. Met zijn Dig This!-avonden draait hij in o.a. Tivoli (Utrecht), Oosterpoort (Groningen), Rotown (Rotterdam) en Ipanema (Maastricht) en reist hij naar Indonesië, Japan, New York en Istanbul. In zijn sets mengt hij soul, funk, jazz en latin. Voor het vermaarde jazzlabel Blue Note stelt hij enkele compilaties samen. In 2006 verschijnt via Universal op zijn eigen label Dig This! zijn eerste eigen album onder de naam DJ Maestro & Catch 22 samen met het producersduo Maarten Helsloot (Marty Belmondo) en Mark van de Bergh (JAAN) en veel gastbijdragen van onder meer toetsenist Sven Figee, saxofonist Benjamin Herman en vocalisten Lilian Vieira en Forrest. Vanaf januari 2007 presenteert DJ Maestro elke vrijdag zijn radioprogramma Traffic Jam op Arrow Jazz FM. DJ Maestro staat in juli 2008 op de 33ste editie van North Sea Jazz. Vanaf 2008 is hij als artistiek leider en programmeur betrokken bij het IJazz Festival op het NDSM-terrein te Amsterdam-Noord.

Discografie DJ Maestro

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DJ Maestro

Audio/Video DJ Maestro

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer