Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJ OPTIMUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

draaitafels

DJ Optimus

DJ Optimus is de Rotterdamse DJ Neels Smeekens, verbonden aan het label Fremdtunes en sinds 2011 onderdeel van de hiphopcrew The Proov. Hij produceert voor derden en geeft scratchworkshops voor onder meer het Rotterdamse HipHopHuis. Samen met Ill Pro vormt hij de hiphopformatie Ill Productionz. DJ Optimus neemt zijn debuutalbum ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels

Biografie DJ Optimus

DJ Optimus is de Rotterdamse DJ Neels Smeekens, verbonden aan het label Fremdtunes en sinds 2011 onderdeel van de hiphopcrew The Proov. Hij produceert voor derden en geeft scratchworkshops voor onder meer het Rotterdamse HipHopHuis. Samen met Ill Pro vormt hij de hiphopformatie Ill Productionz. DJ Optimus neemt zijn debuutalbum Double Helix DNA (2011) op met gebruikmaking van onder anderen de E-mu SP12, Akai MPC en de Microkorg. De cd bevat vocale bijdragen van Rasco, El da Sensie (The Artifacts), Prince Po (Organized Konfusion), MC Rise (Demigodz), Gumshoe (The Proov), GMB, Braille, Ill Pro en Maylay Sparks, instrumentalisten Nicolas Kummert, Budy Mokoginta en Bas van der Wal en DJ's Grazzhoppa en Mace.

In bezetting van

The Proov   draaitafels

Discografie DJ Optimus

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video DJ Optimus

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer