Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DANIEL BOISSEVAIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1969 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Daniël Boissevain

Daniël Boissevain is acteur in speelfilms (De Zeemeerman, All Stars, Lek, De Ontdekking Van De Hemel), televisieseries (All Stars, Westenwind, Meiden van de Wit, Gooische Vrouwen), het theater en in musicals (Doe Maar). In 1999 verschijnt zijn debuutalbum Thuis dat hij opneemt samen met Nico Brandsen en Jan Tekstra. Eind ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1996   Katja Schuurman
1999   Jan Tekstra
2004   Fons Merkies
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Daniël Boissevain

Daniël Boissevain is acteur in speelfilms (De Zeemeerman, All Stars, Lek, De Ontdekking Van De Hemel), televisieseries (All Stars, Westenwind, Meiden van de Wit, Gooische Vrouwen), het theater en in musicals (Doe Maar). In 1999 verschijnt zijn debuutalbum Thuis dat hij opneemt samen met Nico Brandsen en Jan Tekstra. Eind 2006 is Boissevain te zien als Herman Brood in Wild Romance, een speelfilm over de vroege succesjaren van de in 2001 overleden rockster.

1969 - 1992

Daniël Boissevain (Amsterdam, 29 juni 1969) groeit op in het kunstenaarsdorp Ruigoord. Hij reist met zijn ouders de hele wereld rond met een theatergezelschap. Met een Britse jongen die hij in India ontmoet, start hij op zijn zestiende een surfschool op de Scilly eilanden bij de kust van Cornwall. Boissevain gaat na de MAVO naar de Theatervormingsklas en start met enkele klasgenoten het gezelschap VOGT (Voor Ons Geen Toneelschool). Uiteindelijk gaan de leden van VOGT allemaal wel naar de Toneelschool. De jonge acteur is daar onder meer te zien in het stuk Giovanni's Room.

1993 - 1998

Nog voor zijn eindexamen debuteert de acteur op het witte doek in Angie (1993). Hij is later te zien in de televisieserie Westzijde Posse (1996) en speelt de titelrol in de zowel artistiek als commercieel geflopte fantasiekomedie De Zeemeerman (1996), een productie van Rob Houwer met Katja Schuurman en Ben Cramer in bijrollen. Boissevain is succesvoller met de voetbalspeelfilm All Stars (1997) en de gelijknamige televisieserie (1999-2000). De film wint bij het Nederlands Filmfestival in Utrecht de publieksprijs en de serie wordt onder meer bekroond met een Zilveren Roos en een Emmy Award.

Ben Cramer Katja Schuurman

1999 - 2005

Het Nederlandstalige debuutalbum Thuis (1999) van Daniël Boissevain is geïnspireerd door het werk van Lenny Kravitz, The Black Crowes en Mother's Finest. De cd is opgenomen met Nico Brandsen en Jan Tekstra en bevat naast een cover van Tröckener Kecks (het nummer Jas) bijdragen van onder meer Ro Krom, Wouter Planteijdt (Sjako!), Manuel Hugas, Ton Dijkman en Geert Timmers (Bob Fosko uit Raggende Manne). Boissevain zorgt zelf voor de meeste songteksten. De nummers Dieper en Verlangen worden ook als single uitgebracht. Boissevain heeft zijn eigen toneelgroep Tevengebroed waarmee hij in het theater staat met o.a. Bierkaai (1998), Kaalslag (2000) en Out! (2002). Samen met Suzanne Klemann van Loïs Lane presenteert hij in april 2001 de tweede editie van Heineken Nightlive in Ahoy' te Rotterdam. Onder het motto Dance To The Music zijn daar optredens te zien van Zuco 103, Steve Winwood, En Vogue en Donna Summer. Hij speelt rollen in de films Lek (2000), Ochtendzwemmers (2001), De Ontdekking Van De Hemel (2001), Bella Bettien (2002) en de Amerikaanse science fictionfilm Mindhunters (2004), en is te zien in televisieseries Baantjer, Combat, Westenwind (1999), Luifel & Luifel (2001), Dubbelganger (2002), Dunya & Desie (2002), Meiden van de Wit (2003) en Gooische Vrouwen (2005). In het toneelstuk Annie M.G., Dochter Van De Dominee (2003) van Ton Vorstenbosch speelt Daniël Boissevain de zoon van Annie M.G. Schmidt.

Annie M.G. Schmidt De Raggende Manne Jan Tekstra Loïs Lane Manuel Hugas Ro Krom Sjako! Ton Dijkman Tröckener Kecks

2006

Boissevain speelt de rol van Herman Brood in de biopic Wild Romance, geregisseerd door Jean van de Velde (All Stars, Lek). De film verhaalt over de eerste vijf jaar van Broods solocarrière en gaat begin november in première. Op 18 maart is Boissevain al met nummers van Brood te horen tijdens zijn optreden met de tributeband Brood Für Die Welt in het DOK Centrum te Delft tijdens de Nacht van Brood. Tijdens het rondreizende theatercircus De Parade speelt Boissevain samen met de band Ocobar de tragikomische muziektheatervoorstelling Nuvolari, over 'de snelste man die ooit geleefd heeft': de Italiaanse autocoureur Tazio Nuvolari. De acteur speelt de mannelijke hoofdrol in de musical Doe Maar. Doe Maar-leden Henny Vrienten en Ernst Jansz zijn nauw betrokken bij de totstandkoming van de musical. Zij dragen mede zorg voor de authenticiteit van de band op het toneel.

Doe Maar Herman Brood Ocobar

2007

De musical Doe Maar gaat op 28 januari in première in Tilburg. De recensies zijn zeer lovend. Tijdens de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards 2007 in mei is Boissevain de winnaar in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol In Een Kleine Musical.

2008

Boissevain levert in oktober een gastbijdrage tijdens de concerten van Marco Borsato in het Gelredome.

Marco Borsato

2009

Boissevain en Frits Lambrechts spelen de mannelijke hoofdrollen in Brandende Liefde (première op 2 maart in de Leidse Schouwburg), de musical naar de gelijknamige roman van Jan Wolkers. De vrouwelijke hoofdrollen zijn weggelegd voor Catherine ten Bruggencate en Loes Haverkort.

2013

Boissevain zingt de rol van Judas in The Passion, een muzikaal spektakel over de lijdensweg van Jezus. De uitvoering vindt op 28 maart plaats bij de Hofvijfer in Den Haag.

Discografie Daniël Boissevain

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Daniël Boissevain

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer