Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DANIEL VAN DER HOEVEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - heden

Genre

hedendaags, klassiek, piano

Online

Officiële website

Daniël van der Hoeven

Daniël van der Hoeven (Amerongen, 1985) begint op zevenjarige leeftijd met pianolessen bij Frits Kroese in Amersfoort. Hij studeert van 2003 tot 2008 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver. Prijzen bij het Prinses Christina Concours leiden tot een optreden in Carnegie Hall in New York in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

piano

Genoemd in de biografie van

2013   Asko|Schönberg
2013   Klaas de Vries

Biografie Daniël van der Hoeven

Daniël van der Hoeven (Amerongen, 1985) begint op zevenjarige leeftijd met pianolessen bij Frits Kroese in Amersfoort. Hij studeert van 2003 tot 2008 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver. Prijzen bij het Prinses Christina Concours leiden tot een optreden in Carnegie Hall in New York in het najaar van 2005. De pianist volgt aan het Haagse conservatorium de masteropleiding bij Naum Grubert, waar hij in juni 2010 met onderscheiding afstudeert. In zijn afstudeerjaar wint de pianist de YPF Piano Competition, georganiseerd door de Young Pianist Foundation in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. De hoofdprijs is een cd-opname. Van der Hoeven volgt masterclasses en privélessen bij Brigitte Engerer (1952-2012), professor aan het Conservatoire Supérieure van Parijs. Hij treedt op in Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Tsjechië, Roemenië, Polen en de Verenigde Staten en soleert met diverse Nederlandse orkesten, zoals het JeugdOrkest Nederland en het Utrechtsch Studenten Concert. Daniël van der Hoeven is ook zeer actief in de kamermuziek. In 2011 maakte hij deel uit van het Haags Toptalentprogramma. Van der Hoeven is in maart 2013 winnaar van het Internationaal Bach Concours in het Duitse Würzburg. Zijn eerste album komt uit in de herfst van 2013 en bevat werken van Prokofiev en Bartók. Componist Klaas de Vries schrijft speciaal voor hem het Tweede Pianoconcert. De première van het pianoconcert, begeleid door Asko|Schönberg, en de presentatie van de cd is 14 november 2013 tijdens de vijfde editie van het YPF Nationaal Pianoconcours.

Discografie Daniël van der Hoeven

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Daniël van der Hoeven

Audio/Video Daniël van der Hoeven

Video Daniël van der Hoeven

Daniel van der Hoeven, Pr...
Daniel van der Hoeven, Prokofiev pianoconcert 3
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Daniel van der Hoeven, Prokofiev pianoconcert 3

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer