Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DANIELLE MULDER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Daniëlle Mulder

Periode

06-08-1969 - heden

Genre

sessiemuzikanten, zang

Daniëlle Mulder

Daniëlle Mulder richt tijdens haar studie aan het conservatorium het zangduo Indigo op. Later gaat ze zingen als achtergrondzangeres bij René Froger.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2011   Toppers

Biografie Daniëlle Mulder

Daniëlle Mulder richt tijdens haar studie aan het conservatorium het zangduo Indigo op. Later gaat ze zingen als achtergrondzangeres bij René Froger.

In bezetting van

Indigo   zang
René Froger   achtergrondzang

1969

Daniëlle Mulder wordt geboren op 6 augustus 1969 in Kreuztal-Kredenbach, Duitsland. Haar ouders zijn op vakantie in Duitsland en daar wordt Daniëlle te vroeg op de wereld gezet. Haar vader heeft een koffiehuis in Leiden en haar moeder gaat later werken als receptioniste.

1985

Na wat optredens op de middelbare school gaat Daniëlle Mulder als 16-jarige meedoen aan talentenjachten. Midden jaren tachtig is het tv-programma de Soundmixshow erg populair en daarom wordt er elk weekend wel een talentjacht gehouden. Mulder laat vaak haar gezicht zien tijdens deze talentenjachten en houdt er soms optredens aan over.

1987 - 1988

Na de Havo gaat ze zich voorbereiden op het toelatingsexamen van het conservatorium. In 1988 begint ze daadwerkelijk aan haar studie piano en zang aan het conservatorium in Rotterdam.

1989 - 1991

Tijdens haar studie richt ze in 1989 samen met Ingrid Mank het zangduo Indigo op. Mulder zingt daarnaast ook in verschillende jazz- en popformaties, waaronder Pasadena Dream Band, bekend van de hitsingle Zandvoort. Ook wordt ze gevraagd om live backing vocals te doen bij de Amerikaanse zangeres Jocelyn Brown.

Indigo

1992 - 1994

In 1992 verschijnt het debuutalbum van Indigo Make Our Day. Het tweetal treedt op in Parijs en Moskou en in verschillende tv-programma's als All You Need Is Love, De 5 Uur Show en Nederland Muziekland. De single Give Love A Try wordt een klein hitje. In 1994 rondt ze haar studie af. Met Indigo brengt ze nog de plaat The Soul Of It All uit, maar in 1995 is het gedaan met de groep. Vanaf 1994 is de zangeres vaste invaller bij de coverband Clean Sweep.

Clean Sweep

1996 - 1997

In 1996 komt zij via audities bij René Froger terecht. Ze voegt zich bij het achtergrondkoor de Frogettes en doet mee met de Illegal Romeo-tournee. In 1997 is haar stem te horen in de Disney film Hercules.

René Froger

1999

In 1999 is ze ook te horen in de Disney film Toy Story. In het voorjaar doet ze met Froger een theatershow en in het najaar volgt een nieuwe tournee met de zanger naar aanleiding van het album I Don't Break Easy.

2000

In 2000 staat René Froger in de Rotterdamse Kuip. Daniëlle Mulder zingt samen met de volkszanger het duet All By Myself dat later op cd verschijnt. Met Froger zingt ze dit nummer ook in enkele tv-programma's, waaronder de TV-show.

2001 - 2002

Zowel in 2001 als 2002 geeft René Froger meerdere concerten in Ahoy'. Mulder is er met de Frogettes bij. In 2002 leent ze haar stem aan de film Cinderella II.

2004 - 2005

Met René Froger staat ze in een zo goed als uitverkochte ArenA. Naast alle activiteiten met Froger is Mulder regelmatig in studio's te vinden waar ze radio- en tv-commercials inzingt. Als achtergrondzangeres staat ze ook live op het podium met onder meer Jim en Maud, bekend geworden door het tv-programma Idols.

Jim Maud

2006 - 2007

Vanaf oktober 2006 werkt Daniëlle Mulder mee aan de Nederlandstalige theatershow Mijn Hollands Hart van René Froger. Ditmaal is het repertoire helemaal Nederlandstalig. In mei 2007 doet ze weer mee aan een editie Toppers In Concert in de Amsterdam ArenA.

2011

Eind mei zingt Daniëlle Mulder samen met Mandy Huydts, Ingrid Simons, Franky Rampen en Han van Eijck in het achtergrondkoor tijdens Toppers In Concert in de Amsterdam ArenA.

Toppers

Discografie Daniëlle Mulder

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Daniëlle Mulder

Audio/Video Daniëlle Mulder

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer