Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DANIEL REUSS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1961 - heden

Genre

dirigent

Online

Officiële website

Daniel Reuss

Daniel Reuss (1961) wordt in Europa regelmatig gevraagd als gastdirigent bij kamerorkesten en vocaal ensembles, waaronder Akademie für Alte Musik Berlin, Concerto Köln, MusikFabrik, Collegium Vocale Gent, Hilliard Ensemble, Accentus Choeur de Chambre en vele anderen.
Volledige biografie...

Instrumenten

dirigent

Biografie Daniel Reuss

Daniel Reuss (1961) wordt in Europa regelmatig gevraagd als gastdirigent bij kamerorkesten en vocaal ensembles, waaronder Akademie für Alte Musik Berlin, Concerto Köln, MusikFabrik, Collegium Vocale Gent, Hilliard Ensemble, Accentus Choeur de Chambre en vele anderen.

In bezetting van

Cappella Amsterdam   dirigent

1982

Daniel Reuss begint zijn studie koordirectie aan het Arnhems Conservatorium. Daar richt hij ook het Oude Muziek Koor Arnhem op, een koor wat voornamelijk bestaat uit studenten van het Arnhems Conservatorium. Hij voltooit zijn studie koordirectie bij Barend Schuurman aan het Rotterdams Conservatorium.

1988

Het vocaal ensemble Venus dirigeert Reuss van 1988 tot 1998.

1990

Reuss wordt artistiek leider van het koor Cappella Amsterdam. Ook dirigeert hij het Nederlands Studenten Kamerkoor van 1990 tot 1997.

Cappella Amsterdam

1998

Het Bachkoor Holland staat onder zijn directie van 1998 tot 2001. In 2000 staat Reuss voor de eerste keer voor het RIAS Kammerchor in Berlijn.

2003

Gedurende de vier jaar als chef-dirigent van het RIAS Kammerchor brengt Reuss vijf albums uit bij Harmonia Mundi.

2004

De 'Diapason d'or de l'année 2004' wordt uitgereikt voor de CD met muziek van Martin en Messiaen, welke ook de 'Preis der Deutschen Schallplattenkritik' ontvangt.

2006

In de zomer is Reuss, op uitnodiging van Pierre Boulez, te gast op de Lucerne Festival Academy in Zwitserland, als docent en als dirigent.

2007

In februari 2007 maakt Daniel Reuss zijn debuut bij de English National Opera, met Agrippina van Händel. Ook verschijnen er dit jaar nog twee andere CD's: Le vin herbé van Frank Martin en Händels Solomon.

2008

Reuss wordt benoemd tot artistiek leider en chef-dirigent van het Estonian Philharmonic Chamber Choir in Tallinn.

2011

In 2011 verschijnt de CD Ärkamine/Awakening van Erkki-Sven Tüür met lovende recensies van Gramphone, The Gardian en Stephen Eddins (www.allmusic.com).

2013

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss is een van de winnaars van de Edison Klassiek 2013. Uit de 209 inzendingen zijn onder meer Reinbert de Leeuw, Matthias Goerne en het Van Baerle Trio door de jury tot winnaar verkozen.

Cappella Amsterdam Reinbert de Leeuw Van Baerle Trio

Discografie Daniel Reuss

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Daniel Reuss

Audio/Video Daniel Reuss

Video Daniel Reuss

Daniel Reuss
Daniel Reuss
Cappella Amsterdam presents
Cappella Amsterdam presents
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Daniel Reuss

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer