Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DARRYL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Darryl in 2011

Periode

1987 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, R&B, rap, rap

Online

Officiële website

Darryl

Darryl is een rapper/zanger uit Amsterdam. In 2005 scoort hij zijn eerste hit samen met The Partysquad met het nummer Wat Wil Je Doen? Naast rappen en zingen doet Darryl ook regelmatig mee aan televisieprogramma's.
Volledige biografie...

Instrumenten

rap

Genoemd in de biografie van

1986   Reverse
1988   Dio
2011   Bonnie St. Claire

Biografie Darryl

Darryl is een rapper/zanger uit Amsterdam. In 2005 scoort hij zijn eerste hit samen met The Partysquad met het nummer Wat Wil Je Doen? Naast rappen en zingen doet Darryl ook regelmatig mee aan televisieprogramma's.

2003 - 2006

Darryll begint met rappen op zijn 16e, samen met zijn neef Reverse vormt hij het producers Art Officials. Later vormt hij kortstondig een duo met rapper Dio onder de naam Dubbel D. De jongens worden ontdekt door labelbaas Kees de Koning. In 2005 scoort Darryl met The Partysquad en andere rappers een hitje met het nummer Wat Wil Je Doen. Het wordt gebruikt in de film Schnitzelparadijs (Martin Koolhoven).

Dio Reverse The Partysquad

2007 - 2008

In april 2007 reist Darryl samen met Ali B voor United Civilians for Peace naar de Palestijnse bezette gebieden. Daar werkte hij mee aan een documentaire over de leefomstandigheden van kinderen tijdens het conflict tussen Palestina en Israël. In de zomer 2008 4eeft hij een hitje met Eeyeeyo samen met Ali B, Soumia en Rio (voetballer Ryan Babel).

Ali B

2011

Darryl in 2011 Zijn eerste album Dichtbij komt uit, neef Reverse neemt de meeste productie op zich. Op het album zijn vooral invloeden uit de R&B te horen. Darryll is deelnemen aan de remake van televisieprogramma Fort Boyard. Bij het programma Ali B Op Volle Toeren wordt hij gekoppeld aan zangeres Bonnie St. Claire.

Bonnie St. Claire

2012

Op Valentijnsdag presenteert de rapper Darryl samen met radiozender FunX de pikante EP 18+. Geïnspireerd op de slowjams van de jaren ’90 (Usher, R.Kelly en Joe). Zwoele beats met veel bas en drum, teksten die niet veel aan de verbeelding over laten en de typische R&B refreinen.

Discografie Darryl

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Darryl

Audio/Video Darryl

Video Darryl

Darryl - Mama
Darryl - Mama
Darryl - Laatste Traan
Darryl - Laatste Traan
Darryl - Met mij zijn
Darryl - Met mij zijn
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Darryl - Mama

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer