Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAVID DRAMM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1961 - heden

Genre

arrangeur, componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiële website

Biografie David Dramm

David Dramm werd op 23 december 1961 geboren in Illinois, Verenigde Staten. Opleiding Hij studeerde compositie bij Robert Erickson aan de Universiteit van Californië in San Diego en bij Louis Andriessen en Earle Brown aan de Yale Universiteit in New Haven, Connecticut. Activiteiten Naast zijn compositorische activiteiten is hij als zanger/gitarist verbonden aan ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist

Genoemd in de biografie van

1999   Anne La Berge
2007   Mondriaan Kwartet
2010   Monica Germino

Biografie David Dramm

1961

David Dramm werd op 23 december 1961 geboren in Illinois, Verenigde Staten.


Opleiding

Hij studeerde compositie bij Robert Erickson aan de Universiteit van Californië in San Diego en bij Louis Andriessen en Earle Brown aan de Yale Universiteit in New Haven, Connecticut.


Activiteiten

Naast zijn compositorische activiteiten is hij als zanger/gitarist verbonden aan het Avant-Rock Trio Analecta. De Volkskrant noteerde dat zijn muziek "braakliggende terreinen tussen Charles Ives, Jimi Hendrix en Lou Reed opsiert". Hij maakte geruchtmakende arrangementen voor John Cale, Junkie XL en Ellen ten Damme, in samenwerking met het Metropole Orkest. Hij is op zeer verschillende podia aan te treffen, zoals het Amsterdamse Concertgebouw, het BIM-huis en alternatieve rockfestivals als het Tegentonen Festival in Paradiso, Amsterdam en Crossing Border in Den Haag.


Composities

Als componist ontving David Dramm opdrachten van ensembles zoals het Asko Ensemble, het Orkest De Volharding, het Aurelia Saxofoonkwartet, het Amsterdams Gitaartrio, Albany Symphony en musici zoals Frances Marie Uitti, Tomoko Mukaiyama, Anne LaBerge, Seth Josel en Marcel Worms. Zijn muziek wordt regelmatig door geheel Europa uitgevoerd op festivals zoals het 10 Jahre Freunde Guter Musik in Berlijn, het Finse Time of Music en de New Music Days in Tallinn, Estland.

David Dramm

Marcel Worms

Discografie David Dramm

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video David Dramm

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer