Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DAZZLED KID

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dazzled Kid in 2010

Periode

2010 - heden

Genre

rock

Online

Officiële website

Dazzled Kid

Dazzled Kid is het soloproject van Tjeerd Bomhof, zanger/gitarist van de indieband Voicst. De naam (afkomstig van een track op het debuutalbum 11-11 van Voicst) duikt voor het eerst op wanneer Bomhof samen met de Amerikaanse DJ/producer Adam Bratt het nummer Twist Your Nipples uitbrengt. Op 25 en 26 oktober ...
Volledige biografie...

Bezetting

Tjeerd Bomhof   componist, gitaar, producer, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2010   Alan Purves
2010   Voicst
2012   Daryll-Ann
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Dazzled Kid

Dazzled Kid is het soloproject van Tjeerd Bomhof, zanger/gitarist van de indieband Voicst. De naam (afkomstig van een track op het debuutalbum 11-11 van Voicst) duikt voor het eerst op wanneer Bomhof samen met de Amerikaanse DJ/producer Adam Bratt het nummer Twist Your Nipples uitbrengt. Op 25 en 26 oktober 2010 speelt Dazzled Kid de eenmalige voorstelling Bang Zijn. Wel Doen. in de Amsterdamse Kleine Komedie. In het najaar van 2010 tekent hij een contract bij Universal Music waar in januari 2011 de cd Fire Needs Air verschijnt. Het solodebuut is een co-productie met Simon Akkermans (C-mon & Kypski) en opgenomen in de studio van C-mon & Kypski studio bij Kytopia te Utrecht. De mix is in handen van Peter Katis (Interpol, The National, Jonsi) en Patrick Dillet (David Byrne, Brian Eno, B52's). 15 januari 2011 treedt Dazzled Kid op tijdens Noorderslag in Groningen. Maart 2011 staat in het teken van de Dazzled Kid Spring Tour 2011, een Nederlandse clubtournee met de band Houses als voorprogramma. In de zomer van 2011 staat hij onder meer op Pinkpop. Het nummer Glow wordt gebruikt in een BMW-reclame, die in meer dan tachtig landen wordt uitgezonden. Tijdens de najaarstournee van 2011 speelt René van Barneveld mee op gitaar en lapsteel.

Discografie Dazzled Kid

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dazzled Kid

Audio/Video Dazzled Kid

Video Dazzled Kid

DJ DNA ft. Dazzled Kid ...
DJ DNA ft. Dazzled Kid   "16 Hours"
Dazzled Kid live @ Paaspo...
Dazzled Kid live @ Paaspop 2011
Extra opname: Dazzled Kid...
Extra opname: Dazzled Kid - Embrace - 10-01-2011
Dazzled Kid - Yes No Maybe
Dazzled Kid - Yes No Maybe
Dazzled Kid - Embrace
Dazzled Kid - Embrace
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
DJ DNA ft. Dazzled Kid   "16 Hours"

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer