Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE AAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

24-10-1949 - heden

Genre

amusementsmuziek, carnaval, Nederlandstalig, zang

Pseudoniemen

De Aal

De Aal

Zingende tandarts uit Den Haag (echte naam Bert van Aalten, Arnhem, 24 oktober 1949) die in 1980 een grote hit scoort met de carnavalskraker Een Barg Die He Un Krul In De Steert. De Aal komt begin 2008 terug in de belangstelling met een tiendelige realityserie op het internetkanaal Tunnelvisie.tv.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie De Aal

Zingende tandarts uit Den Haag (echte naam Bert van Aalten, Arnhem, 24 oktober 1949) die in 1980 een grote hit scoort met de carnavalskraker Een Barg Die He Un Krul In De Steert. De Aal komt begin 2008 terug in de belangstelling met een tiendelige realityserie op het internetkanaal Tunnelvisie.tv. Deze kortstondige comeback gaat ook gepaard met een voetbalsingle naar aanleiding van het EK 2008.

Discografie De Aal

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video De Aal

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer