Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE ALPENZUSJES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

Online

Officiële website

De Alpenzusjes

De Alpenzusjes is een duo dat veelal op feesten en partijen optreedt, een schier oneindig aantal singles en albums uitbrengt en met De Tiroler Babysitter Song in 1986 een bescheiden hit scoort. In 2010 verkoopt Carla Janssen Langendijk, Alpenzusje van het eerste uur, de rechten op de naam aan Berk ...
Volledige biografie...

Bezetting

Chantal van Geelen   zang
Kirsten Stroek   zang

Genoemd in de biografie van

1995   De Zingende Fresia's

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

3-9-22, Total Loss Festival, Best
11-2-23, Zeumer Winterfestival, Voorthuizen

Biografie De Alpenzusjes

De Alpenzusjes is een duo dat veelal op feesten en partijen optreedt, een schier oneindig aantal singles en albums uitbrengt en met De Tiroler Babysitter Song in 1986 een bescheiden hit scoort. In 2010 verkoopt Carla Janssen Langendijk, Alpenzusje van het eerste uur, de rechten op de naam aan Berk Music. De eerste cd in de geheel nieuwe samenstelling verschijnt in 2012.

1980

Het duo De Alpenzusjes wordt in Limburg geformeerd door zangeres (en kapster) Carla Langendijk en zangeres Hanny Tholen.

1982 - 1986

De Alpenzusjes bij Op Volle Toeren in 1983 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid) De samenstelling van De Alpenzusjes verandert. Samen met co-zangeres Anny Cox heeft Alpenzusje Carla een hit met De Tiroler Babysitter Song, een samenwerking met het Trio Kwatsch.

1987 - 1992

Anny krijgt een ernstig ongeluk en heeft tijd nodig om te revalideren. De uit Belgisch Limburg afkomstige Heidi Vanderhoven neemt haar plaats over. Avond aan avond treedt het duo met haar carnavaleske show op in het hele land en ver daarbuiten (België, Spanje en zelfs Tunesië en Australië).

1993

In dit jaar werken De Alpenzusjes samen met zanger Cock van der Palm, die onder meer werk schreef voor tienerzangeres Linda. De cd die De Alpenzusjes met Van der Palm maken heet Feest Met Cock en bevat onder meer een Jack Jersey-medley.

Cock van der Palm

1994

De uit Almelo afkomstige Pauline te Nijenhuis-Analbers neemt de plaats van Heidi in. De zangeres had in 1992 een hit met het nummer Ik Laat Je Niet Gaan. De Alpenzusjes zingen bij de begrafenis van Manfred Lange ('De Koning van de It') in november '94 en vervullen daarmee zijn laatste wens.

Pauline (1)

1998

Volgens Johnny Hoes, die de dames al sinds de begintijd onder zijn hoede heeft, zijn De Alpenzusjes het langst bestaande damesduo in Nederland. Het einde dreigt voor De Alpenzusjes wanneer Carla een hersenvliesontsteking oploopt en een aantal dagen in coma ligt. De optredens liggen noodgedwongen een half jaar stil. Na dat halve jaar probeert Carla het opnieuw, maar ze heeft niet meer haar oude conditie en moet na vier optredens voor enige jaren de handdoek in de ring gooien.

Johnny Hoes

2000

Platenmaatschappij Telstar viert het twintigjarig jubileum van het zangduo met de cd Feest Met De Alpenzusjes. Voormalig Alpenzusje Heidi Vanderhoven vormt samen met Harry Coolen (ex-Ammezasie) het duo Joie de Vivre waarvan in april 2001 het album Primeur verschijnt.

Joie de Vivre

2005

Op 26 juni is er de grote comeback van De Alpenzusjes met naast Carla Janssen Langendijk de nieuwe zangeres Karin (van het duo Ad & Karin).

Ad & Karin Ad van Hoorn

2006

14 januari verschijnt het verzamelalbum Ik Hou Van Holland (s) met vijf liedjes van de Alpenzusjes en de overige vijf van Ad en Karin. De plaat is speciaal samengesteld voor Australië in verband met de optredens die de twee duo's daar geven op 18 en 19 februari. Van 16 juni tot en met 2 juli organiseren De Alpenzusjes in samenwerking met hun fanclub een zeventiendaagse reis per touringcar naar de badplaats Santa Susanna in Spanje.

2007 - 2009

Edith Verboeket is het volgende Alpenzusje, naast vaste zangeres Carla. In januari 2007 verschijnen de cd en dvd 25 Jaar Liefde Voor Muziek, gevolgd door Alpenstampers, een album met zowel Nederlandstalige nummers als liedjes in het Limburgse dialect. De bonustrack is Jodeljump samen met Frans Theunisz. In 2008 komt de cd Hossa Hossa uit bij het label Limbo Music. Van 2 tot en met 9 maart 2009 maakt het duo deel uit van een artiestenreis naar het Oostenrijkse Maurach-Achensee. In oktober 2009 stopt Carla Janssen Langendijk definitief met De Alpenzusjes. Ze gaat met zanger Andy van Renen verder als Duo Après-Ski. In december verschijnt hun eerste single De Alpenmedley.

Duo Après-Ski

2010 - 2012

In 2010 verkoopt Carla Janssen Langendijk de rechten op de naam Alpenzusjes aan Berk Music. Zangeressen Chantal van Geelen en Apolonia Gort vormen het nieuwe gezicht van het duo. Hun eerste cd Hier Zijn We Weer! (2012) bevat diverse medleys (onder meer een polonaise-, rock-’n-roll- en walsmedley) en een bewerking van Rowwen Hèzes hit Bestel Maar.

Rowwen Hèze

2014

Kirsten Stroek neemt de plek van Apolonia Gort in.

Discografie De Alpenzusjes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Alpenzusjes

Audio/Video De Alpenzusjes

Video De Alpenzusjes

Alpenzusjes - Naar De Costa
Alpenzusjes - Naar De Costa
Alpenzusjes - De Jungledans
Alpenzusjes - De Jungledans
Alpenzusjes - Naar Voren,...
Alpenzusjes - Naar Voren, Naar Achter
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Alpenzusjes - De Jungledans

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer