Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DE BROEDERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

De Broeders

Periode

1992 - 2002

Genre

funk, soul

De Broeders

Met een line up van zes blazers plus drums en keyboards spelen De Broeders funky grooves uit de jaren '70, met een geheel eigen sound, die geïnspireerd is op het geluid van onder meer Dr John, The Meters, The Neville Brothers, The JB's, diverse funky New Orleans Brass Bands en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Toon Oomen   drums
Kees Hoogeveen   klarinet, saxofoon
Bart Van Dongen   toetsinstrumenten
Fernand De Willegen   trombone
Bart Noorman   trompet
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jeroen Van De Star   trompet
Pieter Jan Cramer van den Boogaart   toetsinstrumenten
Claus Tofft   percussie
Marnix Stassen   percussie
Beatrice van der Poel   achtergrondzang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1991   Herman & Ik
2003   Incense

Biografie De Broeders

Met een line up van zes blazers plus drums en keyboards spelen De Broeders funky grooves uit de jaren '70, met een geheel eigen sound, die geïnspireerd is op het geluid van onder meer Dr John, The Meters, The Neville Brothers, The JB's, diverse funky New Orleans Brass Bands en natuurlijk Sly & The Family Stone. 'Energieke tubafunk' en 'The hardest working horns in showbizz' zijn veel gebezigde termen aangaande De Broeders.

1992 - 1994

De groep wordt opgericht in Amsterdam, waar ze beginnen te werken aan het instuderen van aanvankelijk covers maar gaandeweg ook steeds meer eigen nummers.

1995 - 1996

De Broeders Het eerste album Funky Tuba verschijnt in eigen beheer en bevat naast eigenzinnige covers van nummers van The Meters, Dr John, James Brown en Charles Wright ook eigen nummers. Het album wordt opgedragen aan hun 'lost brother' Stefan van Camphout. De groep treedt op tijdens jazzfestivals door het hele land, bijvoorbeeld in Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Eindhoven, Wageningen en Elastiek Muziek in Hilvarenbeek. Ook op bevrijdingsfestivals is de groep een graag geziene gast, bijvoorbeeld in Nijmegen. Op Jazzfest in Den Bosch zet de groep de hele Grote Markt op stelten in 1996.

1997

Het tweede album Go With The Flow verschijnt eveneens in eigen beheer. Voor het eerst mag de groep naast opnieuw alle grote en kleine jazzfestivals in Nederland ook optreden tijdens het North Sea Jazz Festival.

1998 - 2002

In 1998 treedt de groep opnieuw op tijdens het North Sea Jazz Festival en wederom worden alle grote en kleine jazz festivals in Nederland aangedaan. In 2000 verschijnt hun derde album Limbo, nog steeds in eigen beheer. Door de jaren heen zijn de groepswisselingen niet van de lucht en als ze in 2001 voldoende nieuw materiaal bijeen hebben gebracht voor een vierde album, moeten er eerst audities worden gehouden voor een nieuwe trompettist en nieuwe toetsenman. Die laatste taak neemt Henk Jan Heuvelink voor zijn rekening. In november 2002 gaan De Broeders uit elkaar. Heuvelink versterkt in 2003 de band Incense uit Delft op Fender Rhodes, Hammond en mellotron. Daarnaast speelt hij vanaf januari 2004 Wurlitzer, piano en achtergrondzang bij Marike Jager, winnares van de Grote Prijs van Nederland, singer/songwriter. Pieter Jan Cramer van den Boogaart speelt in De Bende Van Drie en Trio Draad.

De Bende van Drie Incense Trio Draad

Discografie De Broeders

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's De Broeders

Audio/Video De Broeders

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer