Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DEIRDRE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1975 - 1978

Genre

folk

Deirdre

De folkrockband Deirdre uit Zuidoost Brabant maakt actuele arrangementen van Britse songs en traditionele Keltische en Nederlands melodieën in de stijl van Albion Country Band, Fairport Convention en Steeleye Span. Op het eerste en enige, titelloze album zijn Frank 'Ollie' Overzier (gitaar/mandoline), Geert Hoes (viool), Ad van Meurs (toetsen), Mick ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mick Boes   drums
Geert Hoes   viool
Ad van Meurs   gitaar, zang
Henk Janssen (1)   gitaar
Hanneke Luxemburg   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jopie Jonkers   zang
Ruud Sempel   basgitaar
Maarten van Leuken   drums
Pieter Thijssen   concertina, gitaar

Genoemd in de biografie van

1978   Nasmak
1988   The Watchman

Biografie Deirdre

De folkrockband Deirdre uit Zuidoost Brabant maakt actuele arrangementen van Britse songs en traditionele Keltische en Nederlands melodieën in de stijl van Albion Country Band, Fairport Convention en Steeleye Span. Op het eerste en enige, titelloze album zijn Frank 'Ollie' Overzier (gitaar/mandoline), Geert Hoes (viool), Ad van Meurs (toetsen), Mick Boes (drums), Jopie Jonker (zang, gitaar), Hans Jansen (gitaar, mandoline) en Pieter Thijssen (cittern) te horen. Twee nummers worden gezongen door Hanneke Luxemburg die Jopie Jonker vervangt ten tijde van het uitkomen van de plaat. De band valt uit elkaar als het niet lukt een tweede album door een label uitgebracht te krijgen. Jonkers, Thijssen en Hoes gaan verder met het meer akoestische Pegasus. Overzier gaat schilderen en volgt de Sociale Academie. Ad van Meurs richt in de new wave-band W.A.T. op en is daarna actief als The Watchman. In 2006 komen leden van Deirdre bij elkaar voor een reünie waarbij oude nummers worden afgewisseld met nieuw repertoire. Geert Hoes vormt met broer Jos op accordeon het wereldmuziekduo Bibi Maizoon.

Discografie Deirdre

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Deirdre

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer