Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DENVIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Denvis

Periode

1972 - heden

Genre

componist, gitaar, singer-songwriter, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Denvis & The Real Deal, Denvis Wankalot

Denvis

Eindhovense rockzanger Denvis ontpopt zich op zijn eerste soloalbum Comin' Home (2006) als ingetogen singer-songwriter gedrenkt in Amerikaanse roots. Vanaf zijn tweede album in 2009 treedt hij in wisselende bezetting op als Denvis & The Real Deal. Uit deze groep komt in 2012 de band D Deadly voort.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2006   The Spades
2010   The Shavers

Biografie Denvis

Eindhovense rockzanger Denvis ontpopt zich op zijn eerste soloalbum Comin' Home (2006) als ingetogen singer-songwriter gedrenkt in Amerikaanse roots. Vanaf zijn tweede album in 2009 treedt hij in wisselende bezetting op als Denvis & The Real Deal. Uit deze groep komt in 2012 de band D Deadly voort.

In bezetting van

D Deadly   gitaar, zang
The Spades   gitaar, zang

2009

Denvis (Dennis Grotenhuis) is voorman van The Spades. De Eindhovense rockband speelt snelle harde rock in het verlengde van het geluid dat wordt voortgebracht door stadgenoten Peter Pan Speedrock en 7Zuma7. In juli 2009 eindigt de afscheidstournee van The Spades. Denvis neemt samen met Bas en Ernst van Wageningen in The Basement Studio te Den Haag zijn solodebuut op. Comin' Home bevat elf nummers waarvan er acht door Denvis zelf zijn geschreven, aangevuld met werk van Tom Waits en The Nerds. Gastbijdragen zijn van onder meer Bertus Borgers (directeur Rockacademie) en Jaap van Beusekom (CCC Inc.). Journalist Leon Verdonschot debuteert als romancier met het boek Denvis, een rockroman op basis van het leven van Denvis.

7Zuma7 Bertus Borgers Jaap van Beusekom Peter Pan Speedrock The Spades

2010 - 2013

Het album Join The Circus verschijnt in oktober 2010 onder de naam Denvis & The Real Deal en bevat gastbijdragen van onder anderen Peter te Bos (Claw Boys Claw), Jaap van Beusekom en Bertus Borgers. Ad van Meurs (The Watchman) schrijft mee aan het nummer The Devil Got A Hold Of Me Again. In december 2011 speelt Denvis de rol van Danny in de komische Sinterklaasshow De Pepernotenfabriek, in samenwerking met het Muziekgebouw Eindhoven en Muzieklab Brabant. Het derde album van Denvis & The Real Deal is Corazón (april 2012). Op de plaat neemt Denvis de luisteraar mee naar de plaatsen waar hij door de jaren heen inspiratie heeft opgedaan voor het schrijven van zijn muziek. The Real Deal bestaat live uit een grote, wisselende bezetting. Denvis keert met de band D Deadly terug naar de basis van een kleinere bezetting voor het spelen van gitaarliedjes die zijn geïnspireerd door onder meer Mark Lanegan, Big Star en Elliott Smith. Jon Auer van Amerikaanse band The Posies tekent voor de productie van het eerste album van D Deadly dat in 2013 uitkomt.

Claw Boys Claw D Deadly The Watchman

2014

Denvis heeft een eigen open podium op Lowlands, bij Wild Kip's Juke Joint kunnen bezoekers met hem en andere muzikanten jammen.

Discografie Denvis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Denvis

Audio/Video Denvis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer