Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DESTINE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Destine in 2010

Periode

2006 - heden

Genre

alternative, emo, rock

Online

Officiële website

Destine

Destine is een poppunkband met leden uit Tilburg en Breda, geïnspireerd door de Amerikaanse bands Fall Out Boy, Paramore en Simple Plan. De bandleden vallen op vanwege hun modieus gecoiffeerde kapsels. De band staat in augustus 2009 op Lowlands en neemt in Florida het debuutalbum Lightspeed op dat januari 2010 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Robin van Loenen   gitaar, zang
Tom Vorstius Kruijff   basgitaar, zang
Hubrecht Eversdijk   gitaar, zang
Laurens Troost   toetsinstrumenten, zang
Jordy Datema   drums

Overige muzikanten

Robin Faas   drums

Biografie Destine

Destine is een poppunkband met leden uit Tilburg en Breda, geïnspireerd door de Amerikaanse bands Fall Out Boy, Paramore en Simple Plan. De bandleden vallen op vanwege hun modieus gecoiffeerde kapsels. De band staat in augustus 2009 op Lowlands en neemt in Florida het debuutalbum Lightspeed op dat januari 2010 verschijnt bij Sony. Destine doet optredens in Europa, onder meer als voorprogramma McFly, New Found Glory, Fall Out Boy, All Time Low en The Blackout.

2006 - 2007

Destine begint als soloproject van multi-instrumentalist en zanger Robin van Loenen (13 januari 1986) uit Amersfoort. Hij neemt zelf alle nummers op voor de A Dozen Dreams. Deze EP wordt gemasterd door Martijn Groeneveld (o.a. a balladeer, Face Tomorrow en Solo). Het nummer Last Scene Of A Plane Crash wordt als herkenningstune gebruikt door de tv-zender Comedy Central. Met bassist Tom Vorstius Kruijff (11 september 1984) en drummer Robin Faas (16 september 1985) (Reckless, Monomania), zijn studiegenoten aan de Rockacademie in Tilburg, richt hij een band op om de nummers live uit te voeren en aan nieuw songmateriaal te werken. Gitarist Hubrecht Eversdijk (27 juli 1986) en toetsenist Laurens Troost (24 oktober 1981) (als duo actief onder de naam Intheshade) completeren de band. Vanaf maart 2007 gaat Destine op tournee door Nederland. De eerste twee buitenlandse optredens zijn in België (31 mei in Gent en 1 juni in Luik). In augustus volgt een tournee door Engeland met onder meer een optreden tijdens het One World Festival in Sevenoaks. Het jaar wordt afgesloten met drie optredens in Duitsland.

Martijn Groeneveld

2008 - 2009

In februari is Destine terug in Engeland voor shows in Banbury, Norwich en Londen. Later volgen ook Duitsland (mei) en Frankrijk (mei, augustus en december). De band legt het verloop van de bandcarrière zelf vast op filmpjes die worden vertoond via de website www.destine.tv. In december 2008 tekent Destine een contract bij Sony BMG. Al eerder is contact gelegd met James Paul Wisner, producer van onder anderen Paramore en New Found Glory, met wie Destine in Orlando, Florida tracks opneemt. Vanuit Florida reist Destine door naar Californië voor het maken van een videoclip met regisseur Marco Delatorre. Het eerste resultaat van de samenwerking met Wisner is de single In Your Arms (mei 2009) die de 77ste plaats bereikt in de Single Top 100. In augustus presenteert de band de tweede single Stars (Alarmschijf op Radio 538) tijdens een optreden op Lowlands. De single behaalt de 26ste plaats in de Nederlandse Top 40. In september keert de band terug naar de Verenigde Staten om de opnamen van het debuutalbum af te ronden. Op 20 november gaat in het Italiaanse Romagnano Sesia een Europese tournee van start, vanaf december als voorprogramma van de Britse band The Blackout.

2010

Destine in 2010 Destine staat in januari op het programma van Noorderslag in Groningen en is een paar avonden later te gast in het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door. Het debuutalbum Lightspeed wordt op 1 februari gepresenteerd tijdens de eerste show van een uitgebreide tournee door Nederland met Only Seven Left en MakeBelieve als support-acts. De Nederlandse clubtournee wordt een paar keer onderbroken voor optredens in Parijs (16 februari) en Londen (1 maart). Na de bevrijdingsfestivals in Almere en Utrecht wordt het festivalseizoen vervolgd met optredens tijdens onder anderen Pinkpop, Wantijpop, Indian Summer, het TT-festival en Badpop. Het nummer In Your Arms komt voor in het computerspel Pro Evolution Soccer 2011 dat in het najaar wereldwijd wordt uitgebracht. De single Down (oktober) is een cover van Jay Sean & Lil' Wayne. Destine sluit een Europese platendeal bij Rude Records waar eind november het album Lightspeed op uitkomt. Aan de Europese release wordt een Europese tournee gekoppeld die 11 november van start gaat in het Britse Reading. Het Britse gedeelte van de tournee eindigt op 15 november in Londen, waarna het tot en met 5 december de beurt is aan achtereenvolgens Parijs, Eindhoven, Utrecht, Keulen, Kopenhagen, Hamburg, Poznań, Berlijn, München, Praag, Wenen, Milaan, Basel, Lyon en Kortrijk. In december doet de band nog vier Nederlandse shows.

2011

De single Stay (juni) is in maart opgenomen door James Paul Wisner in Florida en in New York gemixt door David Bendeth. De release wordt gevolgd door een tournee door China en Japan, met vanaf 21 juni tot en met 3 juli optredens in onder anderen Beijing, Shanghai, Hong Kong en Tokio. In oktober doet de band een Nederlandse tournee met de bevriende Britse groepen Attack! Attack! en Room 94. De aftrap is op 6 oktober in Willemeen te Arnhem. Tegelijkertijd verschijnt Thousand Miles, de tweede single van het volgende album, als gratis download. Eind oktober verruilt drummer Robin Faas de band voor The Arc. Zijn opvolger is Jordy Datema uit The Hot Stewards.

The Arc

2012

Op 3 maart presenteert de band in cinema Pathé Tilburg de dvd Footprints: A Year In The Life. De dvd bevat een verslag van een jaar Destine, samengevat in 100 minuten. De documentaire wordt in november uitgezonden op Nederland 3. Na een Britse tournee in maart houdt de band op 6 april in de Melkweg te Amsterdam het tweede album Illuminate ten doop. De video bij de single All The People is opgenomen in Gambia. De opbrengsten van de downloads via iTunes doneert de band aan een gezondheidscentrum en een school in het Gambiaanse dorp Berending.

Discografie Destine

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Destine

Audio/Video Destine

Video Destine

Destine - All The People ...
Destine - All The People (Official Video)
Destine - Spiders
Destine - Spiders
Destine - In Your Arms
Destine - In Your Arms
Destine - Stay
Destine - Stay
Destine - Thousand Miles
Destine - Thousand Miles
Destine - Spiders (Offici...
Destine - Spiders (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Destine - Thousand Miles

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer