Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DICECREAM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

DiceCream

Periode

1982 - heden

Genre

Nederhop, Nederlandstalig, rap, rap

Online

Officiële website

Pseudoniemen

DiceCream

DiceCream

Rapper DiceCream is onderdeel van het hiphopcollectief ADHD waar ook Brainpower deel van uitmaakt. In het najaar verschijnt DiceCreams debuutalbum Je Weet Nix...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap

Genoemd in de biografie van

2003   Brainpower
2006   Gil Semedo
2006   The Partysquad

Biografie DiceCream

Rapper DiceCream is onderdeel van het hiphopcollectief ADHD waar ook Brainpower deel van uitmaakt. In het najaar verschijnt DiceCreams debuutalbum Je Weet Nix...

In bezetting van

ADHD   rap

1998 - 2001

Jonathan Mangal (6 april 1982) alias DiceCream laat voor het eerst van zich horen in de tweekoppige hiphopformatie First Class. Al snel besluit DiceCream om solo verder te gaan. Met producer Man!e neemt hij twee Engelstalige promoalbums op en meerdere Nederlandstalige tracks. Sommige van deze productie belanden compilaties en mixtapes waarmee de naamsbekendheid van DiceCream binnen de underground hiphopscene groeit.

2002 - 2003

Man!e produceert de hit Dansplaat van Brainpower. Via Man!e komt DiceCream in contact met Brainpower en samen nemen ze het nummer Mijn Zone op dat op enkele compilaties verschijnt. DiceCream, Man!e, Brainpower en dj TLM vormen het hiphopcollectief ADHD.

ADHD Brainpower

2004

Na enkele singles en videoclips verschijnt in mei van ADHD het debuutalbum Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Dopeness. Het collectief speelt onder meer op de festivals Lowlands, Pinkpop, Noorderslag, Pukkelpop en tijdens de uitreiking van de TMF Awards in Ahoy'. In samenwerking met Converse brengt ADHD een eigen schoen op de markt: de gelimiteerde ADHD-sneaker. Aan het eind van het jaar doet de groep samen met Ali B een succesvolle tournee door Nederland.

Ali B

2005

Samen met Tease brengt DiceCream in eigen beheer zijn mixtape De Blaastest (Misselijke Tape) uit. De tape is een succes en wordt een underground classic. DiceCream rapt mee in het nummer Ja Man op het derde album Even Stil van Brainpower.

2006

DiceCream De rapper levert gastbijdragen op de cd De Bazen Van De Club van The Partysquad. In het najaar verschijnt DiceCreams debuutalbum Je Weet Nix... op Lyric Recordings, het label van Brainpower. De cd levert de rapper in oktober een Essent Award op. Op Je Weet Nix... staat onder meer de samen met Brainpower opgenomen single Vlinders, afkomstig uit de succesvolle jeugdfilm Afblijven van Maria Peters. De rapper maakt deel uit van het Londonstani-programma tijdens Crossing Border op 15 november in Den Haag.

The Partysquad

2009

DiceCreams tweede album De Blaastest bevat gastbijdragen van onder anderen Negativ, Sjaak, The Partysquad, Darryl, Reverse, Birgit Schuurman en Brainpower.

Discografie DiceCream

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's DiceCream

Audio/Video DiceCream

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer