Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DILAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dilan

Periode

1990 - heden

Genre

Turkije

Dilan

Multiculturele band uit Den Bosch rond de Turkstalige zanger en saz-speler Dilaver Göktas.
Volledige biografie...

Bezetting

Jeroen Timmers   gitaar
Roberto De Preter   basgitaar
Hans Pattipeilohy   drums
Dilaver Göktas   saz, ud, zang

Biografie Dilan

Multiculturele band uit Den Bosch rond de Turkstalige zanger en saz-speler Dilaver Göktas.

1974 - 1977

Vanaf 1974 ontwikkelt Dilaver Göktas zich in Turkije als autodidactisch saz-speler. Later volgt hij een studie ud (luit) aan het conservatorium. In '77 emigreert Göktas naar Nederland.

1990 - 1991

Dilaver Göktas zet in 1990 de multiculturele band Dilan op. Drummer Jeroen Timmers is Nederlands, Roberto de Preter (bas) en Hans Pattipeilohy hebben een Indonesische achtergrond. Alle drie hebben een verleden in de rockwereld. Een jaar later wordt de groep in het Tilburgse Noorderligt tweede in de finale van de Wraak van Brabant, de Brabantse variant van de Grote Prijs van Nederland. Winnaar is de Helmondse groep Bottoms Up.

1994

Dilan Göktas is docent en bandcoach op verschillende Brabantse muziekscholen. Dilan levert een bijdrage aan Turquerie, een uitgave van Stichting Popmuziek Nederland met Turkse bands (waaronder Jeunes Turcs).

Jeunes Turcs

1996

Dilan Göktas wint de tweede prijs van de compositiewedstrijd van Festival Mundial in Tilburg.

1997

Göktas maakt ook deel uit van het multinationale Atlas Orchestra, dat als basis Den Bosch heeft.

1998

Göktas begeleid het CD-project Hitistan (Turkse pop uit Brabant) van Stichting Brabant Pop. Op deze CD is Dilan vertegenwoordigd met drie nummers, naast onder meer de Turkse 'meidenband' Kardelen. Later in het jaar debuteert Dilan met Yollar ('de wegen'), een uitstekende plaat met bezwerende en avontuurlijke Turkstalige pop. De plaat bevat zowel swingende rocksongs als melancholieke ballads.

Discografie Dilan

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dilan

Audio/Video Dilan

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer