Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIRK JAN VENNIK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - heden

Genre

boogie woogie, mondharmonica, piano, zang

Dirk Jan Vennik

Dirk Jan Vennik is boogie woogie-pianist, zanger en harmonicaspeler.
Volledige biografie...

Instrumenten

mondharmonica, piano, zang

Overige muzikanten

Inigo Grimbergen   drums
Harm van Sleen   basgitaar

Biografie Dirk Jan Vennik

Dirk Jan Vennik is boogie woogie-pianist, zanger en harmonicaspeler.

1993 - 1996

Pianist, zanger en harmonicaspeler Dirk Jan Vennik behoort tot de Nederlandse muzikanten die zijn beïnvloed door boogie woogie-pianist Rob Hoeke. Daarnaast is Vennik geïnspireerd door o.a. Otis Spann, Pete Johnson en Junior Wells. In 1993 staat de dan vijftienjarige pianist in Het Patronaat te Haarlem in het voorprogramma van Junior Wells. Deze nodigt Vennik uit om het gehele concert mee te spelen in de Junior Wells Bluesband. In dezelfde periode krijgt Vennik regelmatig de gelegenheid mee te spelen tijdens concerten van Rob Hoeke. De muzikant werkt samen met o.a. Rosa King mee aan Muziekte, een korte televisiefilm over de blues die in 1996 wordt uitgezonden door de VPRO.

Rob Hoeke Rosa King & Upside Down

1997 - 2010

Eind 1997 speelt Dirk Jan Vennik samen met de Amerikaanse blueszangeres Michelle Willson tijdens haar tournee door Nederland en België. In datzelfde jaar is hij gastmuzikant op de cd Drip Drip van rootsband Drippin' Honey. In 1998 neemt hij zijn eerste album op: Messin' With The Boogie, met eigen materiaal, aangevuld met werk van o.a. Willie Dixon en Little Walter. Met zijn trio speelt Vennik onder meer tweemaal op North Sea Jazz (2000 en 2003), Festival International De Boogie De La Roquebrou in Frankrijk (2008) en meerdere keren op de Rhythm&Bluesnight in de Oosterpoort te Groningen. Van 2007 tot 2010 maakt en presenteert hij Blauw Haarlem, een bluesprogramma voor radio Haarlem105. In 2008 is de muzikant te gast bij De Wereld Draait Door voor een interview en optreden.

Drippin' Honey

Discografie Dirk Jan Vennik

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dirk Jan Vennik

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer