Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DIRTY UNDERWEAR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - 1969

Genre

psychedelica

Dirty Underwear

Psychedelische groep uit Eindhoven.
Volledige biografie...

Bezetting

Willem Jansen   basgitaar
Puck van Tuyl   gitaar, mondharmonica
Jacques Verdonck   drums
Hans Sanders   gitaar, zang

Overige muzikanten

Bertus Borgers   saxofoon, zang
Herman Bongaerts   orgel, zang

Biografie Dirty Underwear

Psychedelische groep uit Eindhoven.

1967

Dirty Underwear wordt in februari opgericht door gitarist Hans Sanders. Het debuut-optreden vindt al plaats op 2 maart in De Wasscherij te Eindhoven. De bandnaam ligt niet lekker en wordt daarom later afgekort tot Dirty. De groep speelt nummers van o.a. Wilson Pickett, John Lee Hooker, Chuck Berry en Otis Redding. Het meest succesvolle optreden vindt in juni plaats in de nieuwe Stadsschouwburg van Eindhoven tijdens een theaterfeest. De groep speelt ook regelmatig in België. Vanaf 18 september wordt Dirty het huisorkest voor de vrijdagavond in sociëteit 't Honk. In december wordt Dirty onderdeel van het plaatselijke coöperatieve samenwerkingsverband The Free Community of the Global City of Peace and Pleasure, waarin muziek, performance en theater gecombineerd worden

1968

Dirty treden vaak samen met het New Electric Chamber Music Ensemble op. Saxofonist Bertus Borgers treedt toe tot de band. Peter Koelewijn neemt de single John the Rainmaker op. De band gaat in de zomer uit elkaar wegens muzikale meningsverschillen tussen Hans Sanders en Bertus Borgers.

Discografie Dirty Underwear

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Dirty Underwear

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer