Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DISTURBANCE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Logo

Periode

1996 - heden

Genre

punk

Online

Officiële website

Disturbance

Disturbance is een geëngageerde old school punkband uit Rotterdam. Het bandgeluid is verwant met groepen als Varukers, One Way System, Discharge en Lower Class Brats.
Volledige biografie...

Bezetting

Dimitri Broeks   achtergrondzang, gitaar
Jos van Dijk   achtergrondzang, basgitaar
Robert E. Hemerik   zang
Jonathan van der Haak   drums

Overige muzikanten

Jeroen Kiel   drums
Ruud Ross   drums

Genoemd in de biografie van

2001   The Bips

Biografie Disturbance

Disturbance is een geëngageerde old school punkband uit Rotterdam. Het bandgeluid is verwant met groepen als Varukers, One Way System, Discharge en Lower Class Brats.

1996

Disturbance wordt opgericht door vocalist Rob (Robert E. Hemerik), gitarist/zanger Dim (Dimitri Broeks), bassist/zanger Jozzz (Jos van Dijk) en drummer Ruud Ross. De band neemt de eerste democassette The First, 6 Tracks Of Punk op.

1997 - 1998

Disturbance is regelmatig te zien op locale en regionale podia.

1999

De studio verliest de opnamen voor het debuutalbum van Disturbance. Er verschijnen wel drie tracks op het tweede deel van de compilatie Heel Erg Punk. De punkers nemen ook deel aan het Rotterdamse festival Heel Erg Punk. Drummer Ruud Ross verlaat de band.

2000

Creepy Kiel (Jeroen Kiel) uit The Cenobites komt Disturbance versterken op drums. In de Excess Studio's te Rotterdam neemt de band een eerste EP op.

2001

De EP Live On To Decline komt uit bij Tocado Records gevolgd door een reeks optredens in de omgeving van Rotterdam. De track No Enemy is terug te horen op de verzamelaar Best Of Heel Erg Punk.

2002

Disturbance gaat voor het eerst op Europese tournee samen met Antidote. De groep levert bijdragen aan buitenlandse compilaties zoals de enkel in Equador uitgegeven Las Fronteras No Nos Paran en de in Indonesië uitgebrachte verzamelaar op Threat Records.

2003

Eindelijk verschijnt het eerste complete album Malice In Slumberland gevolgd door een Europese tournee met de band Last To Go. Het muziekblad Aardschok bespreekt de cd en omschrijft de band als 'een goed geoliede punkmachine'.

2004

Onder de vele optredens dit jaar een korte Franse tournee met Disgusted en Antidote en een kleine Europese tournee met de bands Red Flag 77 en The Blowjobs. Disturbance neemt vier nieuwe nummers op in Studio 195 en levert een bijdrage aan compilatie Punk's Dead And It's Your Fault op het Amerikaanse Sick Of Talk Records.

2005

Naast twee korte Europese tournees met respectievelijk Lower Class Brats en de bands Runnin' Riot en Tower Blocks onderneemt Distrubance een ambitieuze reis van twee weken en 10.000 kilometers door China samen met 400 Blows. Tracks verschijnen op de Britse compilatie Punk In Sunderland Vol III en de Nederlandse verzamelaar Oi! Made In Holland.

2006

Disturbance werkt aan het tweede album. Een concert in de club Wild At Heart in Berlin-Kreuzberg wordt opgenomen voor een later te verschijnen splitalbum met de band Tower Blocks. Disturbance doet een korte tournee met 2nd District.

2007

De opnamen voor het tweede album Shades Of Fear worden afgerond in de Excess Studio's en uitgebracht op het Franse Dirty Punk Records. De release van de plaat wordt ondersteund met een Europese tournee met The Restarts. Na de tournee gaat de band een paar jaar uit elkaar.

2011

Disturbance keert terug met nieuwe drummer Jonathan van der Haak (ex-Dicemen, I-Reject) en een split-LP met de Franse punkband Burning Lady.

Discografie Disturbance

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Disturbance

Audio/Video Disturbance

Video Disturbance

No Enemy
No Enemy
Disturbance - Don't Back ...
Disturbance - Don't Back Down
DISTURBANCE September 19t...
DISTURBANCE September 19th 2009 (B)
Disturbance - No Enemy
Disturbance - No Enemy
Disturbance @ Willemeen, ...
Disturbance @ Willemeen, Arnhem, 07-02-2010
Disturbance @ Willemeen, ...
Disturbance @ Willemeen, Arnhem, 07-02-2010 part 2
Disturbance @ Willemeen, ...
Disturbance @ Willemeen, Arnhem, 07-02-2010 part 3
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Disturbance - Don't Back Down

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer