Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DJUMBO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Djumbo

Periode

2004 - 2015

Genre

kinderpop, meidengroepen, MOR, pop

Online

Twitter

Djumbo

Nederlandse meidengroep uit Brabant. Begint als een marketingactie van Jumbo Supermarkten, die de groep inzet bij promotie-activiteiten. Het trio bestormt de hitparades met de singles Hide And Seek en Eyahe. In 2005 verschijnt het album Jump dat gretig aftrek vindt onder de jeugd beneden zestien jaar. Vanaf september 2007 is ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lindsy Schuman   zang
Lotte Prijs   zang

Overige muzikanten

Svenja van Beek   zang
Ed van Otterdijk   producer
Pieter van Schooten   producer

Genoemd in de biografie van

2004   Close II You
2011   Centerfold

Biografie Djumbo

Nederlandse meidengroep uit Brabant. Begint als een marketingactie van Jumbo Supermarkten, die de groep inzet bij promotie-activiteiten. Het trio bestormt de hitparades met de singles Hide And Seek en Eyahe. In 2005 verschijnt het album Jump dat gretig aftrek vindt onder de jeugd beneden zestien jaar. Vanaf september 2007 is Djumbo bij de TROS wekelijks te zien in de reality soap Real Djumbo. Na optredens in o.a de IJsselhallen en de Brabanthallen staat Djumbo in november 2008 in Ahoy'. Vanaf maart 2009 presenteert Djumbo bij de TROS de televisiequiz Kies Je Ster. De meiden spelen een rol in de jeugdfilm Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot (2009) en lenen hun stemmen aan de Nederlandse versie van de animatiefilm Alvin & The Chipmunks 2. Nadat Svenja de groep in 2010 verlaat, presenteren Lotte en Lindsey in 15 januari 2011 het nieuwe Djumbo-lid Samantha Klumper (ex-Centerfold).

Discografie Djumbo

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Djumbo

Audio/Video Djumbo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer