Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DREADLOCK PUSSY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Dreadlock Pussy

Periode

1997 - 2006

Genre

metal, nu metal

Online

Officiële website

Dreadlock Pussy

Roermondse groovecore-formatie die in korte tijd een enorme populariteit vergaart en zich kan meten met buitenlandse nu-metalacts als Deftones en Korn.
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick Smeets   zang
Ferry Michel Duijssens   achtergrondzang, gitaar
Bart Heuts   draaitafels
Jos Roosen   drums
Jaap Melman   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Twan Bakker   drums, sampler
John Gijsen   gitaar

Genoemd in de biografie van

2005   Martijn Groeneveld

Biografie Dreadlock Pussy

Roermondse groovecore-formatie die in korte tijd een enorme populariteit vergaart en zich kan meten met buitenlandse nu-metalacts als Deftones en Korn.

1997

Dreadlock Pussy wordt opgericht in Roermond door het vijftal Patrick 'Pat' Smeets (zang), Bart Gooren (gitaar), Jaap 'Munch' Melman (bas), Twan 'Twixy' Bakker (drums) en John 'Guz' Gijsen (gitaar). Uit onvrede over het spelen in diverse coverbandjes besluiten ze zich te richten op eigen werk, met in het achterhoofd het werk van hun Amerikaanse voorbeelden Korn en Deftones. Scratcher Bart 'Lombok' Heuts sluit zich later dat jaar als zesde lid aan bij de groep.

1998

Er wordt veel opgetreden in Limburg en voor de nu-metal die de groep speelt, blijkt een markt te zijn, getuige het groeiend aantal optredens dat de band verzorgt en het binnen korte tijd uitverkocht raken van de eerste twee demo's.

1999

Dreadlock Pussy treedt aan in het voorprogramma van Machine Head in het Tilburgse 013. In augustus neemt de band het album Sharp Instead op en brengt de schijf in eigen beheer uit.

2000

Dreadlock Pussy Sharp Instead wordt opnieuw uitgebracht door Zomba in een geremixte en geremasterde vorm en aangevuld met drie nieuwe nummers. De vaderlandse pers is unaniem zeer lovend over de groep en spreekt zelfs van een nieuwe sensatie op nu-metal gebied. Het levert de band onder andere een plek op het Lowlands festival op en in het voorprogramma van Disturbed in de Melkweg. In december besluit gitarist Guz uit de groep te stappen omdat het tourleven hem allemaal te zwaar wordt. Hij wordt vervangen door Ferry 'Punto' Duijsens.

2001

Het hele jaar volgt een 3voor12-team van de VPRO de band voor het project Onderweg Naar Stadskanaal. Dreadlock Pussy speelt op het jaarlijkse Noorderslag festival in Groningen en is te horen bij VPRO's Club Lek. Eind mei verzorgt de band het voorprogramma van het Amerikaanse (hed)p.e. Op 2 juni staat Dreadlock Pussy op het Noordpodium van Pinkpop. De single Leaves Of Grass is dan net uitgegeven door Seamiew Records. In het najaar volgt de EP Middles en werkt de band aan het nieuwe album dat voor februari 2002 staat gepland.

2002

De single T Minus is terug te vinden op het tweede album Tsumi. De single bevat ook een opnieuw opgenomen versie van 100 Stories dat in de originele versie op het debuutalbum staat.

2003

V2 Records brengt op 24 februari de DVD Op Weg Naar Stadskanaal uit. Hierop staan de filmpjes die in 2001 zijn gemaakt voor het gelijknamige online-magazine 3Voor12 van de VPRO. De single Jacob's Ladder verschijnt op 10 juni en bevat naast het titelnummer onder meer een akoestische versie van het nummer T minus en een alternatieve versie van Slippage. De band is begin augustus de hoofdact op de eerste dag van het Open Air Festival in het Duitse Ransberg. Ex-Dreadlock Pussy gitarist Guz brengt met zijn Roermondse metal-gezelschap Verona Beach een eerste demo uit.

Verona Beach

2004

Drummer Twixy verlaat Dreadlock Pussy omdat hij zijn baan niet meer combineren met de band. Toch treedt hij niet lang daarna toe tot de industrial/metalband Sons Of The Rain. Na een aantal auditierondes maakt drummer Jos Roosen Dreadlock Pussy weer compleet. Samen met hem werkt de band aan het derde album Palm Bridge Rd. dat bij Play It Again Sam verschijnt.

2006

Dreadlock Pussy gaat tot eind mei op afscheidstournee, waarna de groep het na acht jaar voor gezien houdt. Volgens een verklaring zijn de bandleden om verschillende redenen toe aan iets anders. Het laatste optreden is op zondag 28 mei in de Effenaar te Eindhoven. Gitarist/zanger Puntoen drummer Jos Roosen gaan verder met de band Viberider. Drummer Twan Bakker speelt vanaf eind 2008 bij de band Nem-Q.

Nem-Q Viberider

2009

Voormalig scratcher Bart Heuts a.k.a. Lombok speelt gitaar in de band SiMÓN waarvan in het voorjaar het debuutalbum Slices Of You uitkomt.

SiMÓN

2010

Jaap Melman brengt met zijn Spaanstalige stonerband ¡Pendejo! het debuutalbum Cantos A La Vida uit. In de band vinden we ook drummer Jos Roosen terug.

¡Pendejo!

2011

Gitarist Punto brengt met zijn band Kill Ferelli de eerste EP Demolicious uit.

Kill Ferelli

2013

Van Twan Bakkers band Circus Mayhem verschijnt de vier tracks tellende EP Filipino Tiger Show.

Circus Mayhem

Discografie Dreadlock Pussy

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Dreadlock Pussy

Audio/Video Dreadlock Pussy

Video Dreadlock Pussy

Dreadlock Pussy - Akemi
Dreadlock Pussy - Akemi
Dreadlock Pussy T-Minus
Dreadlock Pussy T-Minus
Dreadlock Pussy - Altamir...
Dreadlock Pussy - Altamira (live)
Dreadlock Pussy - Jacob's...
Dreadlock Pussy - Jacob's Ladder
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Dreadlock Pussy - Jacob's Ladder

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer