Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DRIPPIN' HONEY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - 2002

Genre

blues

Drippin' Honey

Amsterdamse band die zich toelegt op Amerikaanse roots-muziek: de oude blues. Drippin' Honey geeft een eigen draai aan het genre, door afwijkende paden te bewandelen.
Volledige biografie...

Bezetting

Vincent Valster   toetsinstrumenten
Roland Luttik   basgitaar
Sander Kooiman   gitaar, zang
Kim Snelten   mondharmonica, zang
Petra Appelman   achtergrondzang, gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1997   Dirk Jan Vennik
1997   Jack Of Hearts
2004   John Dear Mowing Club

Biografie Drippin' Honey

Amsterdamse band die zich toelegt op Amerikaanse roots-muziek: de oude blues. Drippin' Honey geeft een eigen draai aan het genre, door afwijkende paden te bewandelen.

1992 - 1995

Onder het motto 'omdat er geen goede bluesband in Nederland bestaat, zullen we die zelf moeten oprichten' beginnen Rich van Gessel (ex-Black Slacks), Luttik, Snelten en Tazelaar in 1992 de groep Chicago Shakedown. Snelten en Luttik zijn voor die tijd actief in diverse bands, waar onder The Jack Of Hearts. Ook Tazelaar heeft een uitgebreide muzikale c.v. Sander Kooiman wordt in 1995 de tweede gitarist van de band. Als Van Gessel Chicago Shakedown verlaat verandert de bandnaam in Drippin' Honey.

Black Slacks Chicago Shakedown Jack Of Hearts

1996

Drippin' Honey toert door het Nederlandse clubcircuit met eigen werk en nummers van onder meer Muddy Waters en Willy Dixon.

1997

Met behulp van pianist Dirk Jan Vennik en de achtergrondzangers Ritchie van Gessel, Hans van der Velde en Jille van der Veen neemt Drippin' Honey haar debuutalbum op. Achter de knoppen zit Evert Katee. De band treedt daarnaast veelvuldig op.

1998

In het voorjaar komt de debuutcd Drip Drip uit. Behalve eigen werk staat er materiaal van onder andere Willie Dixon op. Drippin' Honey refereert aan bands als Red Devils en Palladins en legt bruggen tussen blues, bluesrock, rockabilly, twangy rock 'n' roll en easy tune. De band staat op Lowlands en het North Sea Jazz Festival, maar speelt ook in het buitenland (Luzerner Blues Sessions in Zwitserland en het Belgian Rhythm & Blues Festival).

1999

In maart vertrekt Drippin' Honey naar de Verenigde Staten voor een optreden op het South By South West Festival in Austin, Texas. Op basis van deze show weet de band er aansluitend nog wat optredens bij te krijgen in Amerika. Daarna werkt men aan de tweede cd. Senorita, sprechen sie love? verschijnt in oktober.

2000

Drippin' Honey speelt op het Noorderslagfestival. In juni komt de cd-single My Words My Eyes uit.

2002

In april 2002 verschijnt het album Love the Curse. Op de plaat zijn ook de nieuwe bandleden Vincent Valster (toetsinstrumenten) en Petra Appelman (gitaar/zang) te horen. Op 17 augustus speelt de band voor het laatst, in Donkey Shot te Heemskerk.

2004

Drummer Joost Tazelaar speelt korte tijd in Smutfish.

John Dear Mowing Club

2005

Roland Luttik neemt samen met producer Evert Kaatee in de Amsterdamse Y-Land studio het album Songs From A Lonely Room op. De plaat bevat negen nummers met naast eigen materiaal ook covers van Shane MacGowan en Leonard Cohen.

Roland Luttik

2010

Drummer Joost Tazelaar en gitarist Sander Kooima brengen met hun band MOCT in april het debuutalbum Look At The Time uit.

MOCT

Discografie Drippin' Honey

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Drippin' Honey

Video Drippin' Honey

Drippin'Honey live wilhel...
Drippin'Honey live wilhelmina 1998 part 1.mpg
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Drippin'Honey live wilhelmina 1998 part 1.mpg

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer