Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DRIVE LIKE MARIA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Drive Like Maria

Periode

2005 - heden

Genre

rock, stonerrock

Online

Officiële website

Drive Like Maria

Drive Like Maria is een rockband met bandleden uit Nederland en België.
Volledige biografie...

Bezetting

Robin van Saaze   basgitaar
Bram van den Berg   drums
Nitzan Hoffmann   gitaar
Bjorn Awouters   gitaar, zang

Overige muzikanten

Guido Elshof   drums

Genoemd in de biografie van

2013   Green Lizard

Biografie Drive Like Maria

Drive Like Maria is een rockband met bandleden uit Nederland en België.

2005 - 2011

De start van Drive Like Maria is als de Belgische Bjorn Awouters (zang/gitaar) en Nitzan Hoffmann (gitaar) in 2005 met vrienden vanuit België een weekend naar Amsterdam gaan voor de Nederlandse finale van The Global Battle Of The Bands in de Melkweg, daar in tien minuten een nummer en een improvisatie spelen en een plek winnen in de internationale finale in de London Astoria. Drive Like Maria krijgt een uitnodiging voor een festival in Mexico in april 2006. Het eigenhandig in Hasselt geproduceerde debuutalbum Elmwood (2009) bevat stevige stonerrock die verwant is aan Queens Of The Stone Age. De cd bevat gastbijdragen van folkzangeres Janis Ian en is gemixt door John Congleton (Black Mountain, The Roots, The Thermals, The Polyphonic Spree). Vanaf Elmwood maakt bassist Van Saaze (ex-Taxi To The Ocean) vast deel uit van de bezetting. Bij optredens doet Guido Elshof mee op drums. Meerdere buitenlandse optredens volgen, met tournees door België, Nederland, de Verenigde Staten, Canada en Mexico, grote festivals als Pukkelpop, Lowlands, Bospop en Paaspop en voorprogramma's voor AC/DC, ZZ Top en Motörhead.

2012 - 2013

Drive Like Maria in 2012 Het titelloze tweede album (2012) is meer songgericht. In vier nummers is voor het eerst nieuwe drummer Bram van den Berg (ex-Krezip, Bertolf, VanVelzen) te horen. Howl ft (april 2013) is een speciaal downloadalbum met tien versies van het nummer Howl, gezongen door tien verschillende zangeressen. De opbrengsten van de plaat gaan naar de Keep A Breast Foundation. Drive Like Maria tourt in april 2013 door China. De korte tournee met Green Lizard die gepland staat voor mei 2013 gaat vanwege persoonlijke omstandigheden niet door.

Bertolf Krezip VanVelzen

Discografie Drive Like Maria

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Drive Like Maria

Audio/Video Drive Like Maria

Video Drive Like Maria

Drive like Maria - Where ...
Drive like Maria - Where the Brokenhearted Go
DRIVE LIKE MARIA ft. Lara...
DRIVE LIKE MARIA ft. Lara Chedraoui - HOWL
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Drive like Maria - Where the Brokenhearted Go

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer