Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

DUNCAN LAURENCE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Na de winst op het Eurovisie Songfestival (bron: Eurovisonary)

Periode

12-04-1994 - heden

Genre

pop, songfestival, soul

Online

Officiële website

Duncan Laurence

Duncan Laurence (echte naam Duncan de Moor) wint in 2019 het Eurovisie Songfestival met het mede door hemzelf geschreven nummer 'Arcade'.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2019   Hans van den Hurk
2019   Ilse DeLange

Biografie Duncan Laurence

Duncan Laurence (echte naam Duncan de Moor) wint in 2019 het Eurovisie Songfestival met het mede door hemzelf geschreven nummer 'Arcade'.

2013 - 2018

Duncan Laurence studeert aan de Rockacademie in Tilburg. Met studiegenoten vormt hij de band The Slick and The Suited. Ze treden onder meer op tijdens Eurosonic Noorderslag. In 2014 doet hij mee aan The Voice of Holland. Hij bereikt met hulp van zijn coach Ilse DeLange de halve finales.

Ilse DeLange

2019

Tot ieders verrassing is Duncan Laurence de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. De interne selectiecommissie kiest voor het eerst sinds 2013 niet voor een gevestigde naam. Ilse DeLange brengt 'Arcade' onder de aandacht bij de commissie. Ze heeft sinds zijn deelname aan The Voice contact met Duncan gehouden.
In De Wereld Draait Door klinkt 'Arcade' voor het eerst. Niet live gespeeld, alleen de videoclip (gemaakt door Paul Bellaart) wordt vertoond. 'Arcade' is een breekbare grotendeels met falsetstem gezongen ballad. Hij heeft het nummer zelf geschreven met hulp van producer Wouter Hardy, de Zweede songwriter Joel Sjöö en de Britse artiest Will Knox. Wouter Hardy en Oscar Holleman tekenen voor de productie. Direct na de lancering wordt het nummer gebombardeerd tot favoriet voor de eindzege. Op 18 mei maakt de dan 25-jarige zanger in Tel Aviv de hooggespannen verwachtingen waar. Na 44 jaar wint Nederland eindelijk weer eens het songfestival.
Duncan wordt als nationale held onthaald in Nederland. Jeroen Pauw last een dag na de winst zelfs een extra uitzending in om de zanger feestelijk te verwelkomen.
Meteen na het songfestival volgt een (al vooraf geplande) Europese tournee.
In oktober presenteert hij zijn tweede single, opnieuw bij De Wereld Draait Door.

Oscar Holleman

2020

De zanger heeft meer tijd nodig om aan zijn debuutalbum te werken en stelt zijn in maart geplande optreden in de Amsterdamse Ziggo Dome uit tot november.

Discografie Duncan Laurence

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Duncan Laurence

Audio/Video Duncan Laurence

Video Duncan Laurence

Duncan Laurence - Arcade ...
Duncan Laurence - Arcade - Official Music Video - The Netherlands �������� - Eurovision 2019
Duncan Laurence - Love Do...
Duncan Laurence - Love Don���t Hate It (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Duncan Laurence - Love Don���t Hate It (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer