Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EARTH MK. II

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

psychedelica

Online

Officiële website
Facebook

Earth Mk. II

Earth Mk. II (uit te spreken als Earth Mark two) is het sixtiesproject van drummer/zanger Hugo van de Poel. Zijn psychedelische liedjes vertonen overeenkomsten met het repertoire van zijn beste vriend Jacco Gardner met wie hij enige jaren optreedt als The Skywalkers. De invloeden variëren van acts uit de jaren ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hugo van de Poel   drums, zang

Overige muzikanten

Marina Tadic   gitaar, zang
Janna Coomans   gitaar, toetsinstrumenten
Hannah Stöve   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2013   Jacco Gardner

Biografie Earth Mk. II

Earth Mk. II (uit te spreken als Earth Mark two) is het sixtiesproject van drummer/zanger Hugo van de Poel. Zijn psychedelische liedjes vertonen overeenkomsten met het repertoire van zijn beste vriend Jacco Gardner met wie hij enige jaren optreedt als The Skywalkers. De invloeden variëren van acts uit de jaren zestig, waaronder The Zombies, Billy Nicholls en Syd Barrett, tot recentere muziek van Nirvana, The Vaselines en White Fence (Tim Presley uit Los Angeles). Live bestaat Earth Mk. II naast Van de Poel uit Hannah Stöve (basgitaar), Janna Coomans van The Secret Love Parade (gitaar/toetsen) en Marina Tadic (leadgitaar, achtergrondzang). De band speelt regelmatig in het voorprogramma van Jacco Gardner en in juli 2013 ook tijdens optredens van White Fence in Nijmegen, Groningen en Utrecht. De eerste show in het buitenland is op 29 juni in Ghent samen met The Doo Run Run. Na het horen van de eerste twee demo's biedt Excelsior Recordings de kans een debuutplaat op te nemen. Vooruitlopend op het eerste album verschijnt in juli 2013 op vinyl de single Forever Yesterday. Music For Mammals (augustus 2013) is geproduceerd door Jacco Gardner en bevat vocale bijdragen van Marina Tadic.

Discografie Earth Mk. II

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Earth Mk. II

Audio/Video Earth Mk. II

Video Earth Mk. II

Earth Mk. II - Here I Am ...
Earth Mk. II - Here I Am (video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Earth Mk. II - Here I Am (video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer