Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EDDY HILBERTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1948 - heden

Genre

engineer, gitaar, orgel, producer, producers, sessiemuzikanten

Pseudoniemen

Eddy Holland

Eddy Hilberts

Producer van onder meer Pussycat.
Volledige biografie...

Instrumenten

engineer, gitaar, orgel, producer

Genoemd in de biografie van

1975   The Blue Diamonds
1983   Kadanz

Biografie Eddy Hilberts

Producer van onder meer Pussycat.

In bezetting van

Kadanz   gitaar
The Flying Arrows   zang

1959 - 1972

Eddy Hilberts wordt geboren op 23 oktober 1948. In 1959 vormt hij samen met zijn broert Bert het duo The Meteors. Ze winnen enkele talentenjachten en treden regelmatig op. The Meteors hebben veel succes met het nummer Helena, geschreven en gecomponeerd door vader Hilberts. In 1961 gaan de broertjes samen verder met The Flying Arrows. Als deze band uit elkaar valt, gaat Eddy als solozanger door. In 1965 wint hij een landelijke talentenjacht van platenmaatschappij Bovema en mag hij een grammofoonplaatje opnemen. Het singletje doet echter niks en Eddy wordt zanger van de Groningse bands The Crew en White Sun. Hilberts gaat electronica studeren en legt zich toe op het schrijven van arrangementen en het opnemen van demos. Na zijn dienstplicht gaat hij werken bij de Bovema Studio in Heemstede. Een jaar later krijgt hij een vaste aanstelling. Na twee jaar besluit hij dat hij zich toe wil gaan leggen op het produceren van bands.

The Flying Arrows

1973 - 2007

In 1973 en in 1974 neemt Hilberts zelf nog twee singles op maar deze floppen allebei. Hij wordt de producer van Pussycat en scoort met deze band grote successen. Als het Pussycat tijdperk na vijf jaar ten einde loopt, besluit Hilberts zich weer op opnametechniek toe te leggen. In 1980 maakt Eddy Hilberts opnieuw een single en dit keer scoort hij er een kleine hit mee in Duitsland. Tijdens een opnamesessie komt hij in contact met The Kelly Family. In 1981 gaat hij samen met een Duitse cameraman en de band naar Pamplona (Spanje) voor video-opnames. Weer terug in Nederland neemt het tweetal videoclips op van acts als Mark Foggo, Vanessa, Anita Meyer en Mai-Tai. Hij produceert in 1982 de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival. De Belgische zangeres Stella behaalt met Si Tu Aimes Ma Musique uiteindelijk de vierde plaats. In 1983 speelt Hilberts mee op de nieuwe plaat van de Utrechtse groep Kadanz en maakt hij korte tijd, tot eind 1984, deel uit van de groep. In 1983 maakt hij voor de KRO-radio de leadertune Sensus. De tune wordt op single uitgebracht en doet het, met name in Duitsland waar het nummer elf weken in de charts staat, redelijk goed. Tegenwoordig is Eddy Hilberts vooral werkzaam in Duitsland waar hij in zijn eigen Bandstand studio veel schlagermuziek produceert. Hij speelt daarnaast in de Duitse countrygroep Southbound. Vanaf 2005 treedt Hilberts op onder de artiestennaam Eddy Holland. In september 2007 verschijnt zijn eerste soloalbum These Are My Songs For You.

Overzicht van bijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:

Producer:
1987 - Johan en Henk '10 Jaar Johan En Henk'

Engineer:
1974 - Bill Brookers' Jug Band 'Lazy Delicious Land'
1981 - Second Life 'Who Cares…'
1981 - André Groote 'Door De Wind Verteld'
1987 - Johan En Henk '10 Jaar Johan En Henk'

Eddy Hilberts is ook componist van onderstaande liedjes:
Blue Diamonds 'I'll Put My Arms Around You'
Martin Brozius 'Wie Weet Waarheen'
Daniel Livingstone 'Do You Still Remember?'
Roads Family 'Love Is Just A Melody'
Spryng en Maribelle 'Come On Over'
Mieke Telkamp 'Geef Je Hand'
Maria Verano 'Waar Ben Je Bang Voor?'

Anita Meyer Kadanz Mai Tai Maria Verano Mark Foggo Pussycat Vanessa

Discografie Eddy Hilberts

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Eddy Hilberts

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer