Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EDDY ZOEY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Eddy Zoëy Anarchy Of Love

Periode

25-03-1967 - heden

Genre

gitaar, Nederlandstalig, pop, producer, producers, singer-songwriter, tekstdichters, tekstschrijver, zang

Online

Beeld en Geluidwiki
Officiële website

Pseudoniemen

K-Dootje

Eddy Zoëy

Eddy Zoëy is naast presentator van televisieprogramma's ook muzikant. Naast het componeren van liedjes voor zijn soloalbums schrijft hij ook liedjes voor o.a. Roméo, Ruth Jacott, Kinderen Voor Kinderen, Kim-Lian en Ch!pz.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, producer, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1985   Edwin van Hoevelaak
1998   Tom Bakker
2000   Ro Krom
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Eddy Zoëy

Eddy Zoëy is naast presentator van televisieprogramma's ook muzikant. Naast het componeren van liedjes voor zijn soloalbums schrijft hij ook liedjes voor o.a. Roméo, Ruth Jacott, Kinderen Voor Kinderen, Kim-Lian en Ch!pz.

In bezetting van

El Dio   basgitaar, gitaar, sitar, zang

1967 - 1993

Eddy Zoëy wordt op 25 maart 1967 als Eddy Morsink geboren in Almelo. In de jaren tachtig speelt hij in de Almelose groepen Split Vision en Kick The Bucket (met deze groep maakt hij een single), maar tot een doorbraak leidt dit niet. Eddy kiest voor een opleiding Grafische Vormgeving aan de Hogeschool van Kampen, waar hij in 1991 zijn studie afrondt. Vervolgens gaat hij aan de slag als freelance ontwerper voor de bladen Hitkrant, AutoVisie en Oor. Later tekent hij een contract bij Polygram waar hij als componist/auteur aan de slag gaat.

1994

Samen met platenproducer Jay van den Berg scoort Zoëy onder het pseudoniem K-Dootje een hit door respectievelijk een Sinterklaas- en een Kerstlied onder een housebeat te zetten (Sinterklaas K-Poentje/In Excelsis D.O.). Zoëy is met Van den Berg mede-eigenaar van studio Hitbox. Daarnaast is hij componist/auteur van verschillende liedjes van de tienerzanger Joël (hit: Een Doodgewone Kat).

1995

Zoëy en Van den Berg brengen onder de naam TheySay een single uit: For The Love Of It.

1996

Eddy's eerste soloalbum is het Engelstalige Chasing Whatever It Is. Van dit album worden drie singles getrokken die geen van allen veel stof doen opwaaien.

1997

Eddy Zoëy Anarchy Of Love Zoëy doet zijn eerste televisie-ervaring op bij de regionale zender TV-Oost. Hij presenteert daar samen met TMF-VJ Daphne Bunskoek het programma Jong Belegen en niet veel later is hij te zien in het programma De Nachtbraker. Zoëy schrijft voor Kinderen Voor Kinderen het nummer Zakgeld en voor Ray Slijngaard de nummers 3 x A Day en Do Ya Think I'm Sexy.

Ray Slijngaard

1998

Eddy maakt de overstap naar BNN, waar hij achtereenvolgens de programma's De Concurrentie, Superstage en W.K.E.J.S.V.W.M. presenteert. Als componist en tekstschrijver voor Polygram levert hij een bijdrage aan de nummers Coming Home en Secret Love, die beide grote hits worden voor de R&B groep Roméo.

Romeo

1999

Voor BNN presenteert Zoëy de programma's Eddy In Bollywood (een thema-avond over film), E.R.O.S., Harde Wind en De Liegende Hollander (The Royal Dutchman), waarin hij met verzonnen prijzen beroemde mensen om de tuin leidt om hen zodoende voor de camera te krijgen. Zoëy bluft, kliert, liegt en grapt zich een weg door televisieland, altijd de grens van het toelaatbare opzoekend, maar hij heeft ook een serieuze kant. Zo is hij coauteur van het nummer Vals Verlangen, het titelnummer van het album van Ruth Jacott. Ook start Zoëy zijn eigen bedrijf, waar hij zich bezig houdt met het ontwerpen van platenhoezen tot het produceren van songmateriaal.

Ruth Jacott

2000

Op zijn tweede soloalbum Succes Jongen is Zoëy overgestapt naar Nederlandstalig werk. De van het album getrokken singles Bijna en Ik Geef Niet Meer Om Haar worden bescheiden hitjes. Voor BNN presenteert hij de programma's E.R.O.S. (met Eddy & Zoëy) en BNN At Work (in Australië). Aan het eind van het jaar verlaat Eddy BNN voor een carrière bij de commerciële omroep (het productiebedrijf van Endemol).

2001

Eddy presenteert verschillende programma's voor SBS6 en V8 (Zoëy Zapt en Zoëy Ziet Sterretjes). De single Ik Weet Niet Wat Ik Moet Doen haalt geen hitnotering.

2002

Na anderhalf jaar keert Eddy weer terug op het vertrouwde BNN-nest, waar hij naast Top Of The Pops en Ook Zoiets tevens te zien is als presentator van BNN At Work Europa en De Grote Integratieshow. Als songschrijver is hij actief voor Roméo (de albumtrack Not Enough).

2003

Zoëy geeft bij BNN aan dat hij voortaan slechts zes maanden per jaar aan het maken van tv programma's wil besteden om zich de rest van de tijd aan zijn muziekloopbaan te kunnen wijden. Toch is hij in vier verschillende programma's te zien: The World According To BNN - Daklozen In New York, BNN At Work Jamaica, Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee… en Tussen De Sterren.

2004

Met de toepasselijke titel 6 Maanden Geen Teevee lanceert Zoëy zijn derde soloalbum. Het singletje Jacqueline krijgt wel airplay maar weet de weg naar de top 40 niet te vinden en blijft derhalve steken in de tipparade. Het televisiepubliek krijgt Zoëy te zien als presentator van The World According To BNN, Nu We Er Toch Zijn (waarin de gastvrijheid van bepaalde gemeentes wordt getest), The Road To The Dutch MOBO-Awards en Het Elftal. Daarnaast schrijft Zoëy voor Kim-Lian het nummer Forever van het album Balance.

Kim-Lian

2005

Met de single Kan Me Niet Meer Schelen (met gastvocalen van Yes-R) haalt Zoëy opnieuw niet de top-40. Voor BNN maakt hij de programma's Nu We Er Toch Zijn en Try Before U Die. Zoey draagt tevens drie teksten aan voor het tweede album van de tienergroep Ch!pz, The World Of Ch!pz (Kiss Me, Superhero en Kung-Fu Beat).

Ch!pz Yes-R

2006

Eddy Zoëy verzorgt in de Nederlandse versie van de animatiefilm Ice Age 2 de stem van buidelrat Crash. De film draait vanaf 29 maart in de bioscoop. In het televisieprogramma Nu We Er Toch Zijn bij BNN onderzoekt Eddy Zoëy hoe gastvrij de gemeentes in Nederland eigenlijk zijn. In de dagen rond de jaarwisseling bezoekt Zoëy voor een radioverslag de Nederlandse soldaten in Kamp Holland in de Afghaanse provincie Oeroezgan.

2007

Eddy Zoëy is verantwoordelijk voor de stemmenregie bij de Nederlandse versie van de animatiefilm Simpsons, The Movie. Voor de bedrijfshogeschool Fontys wordt hij gastdocent Media.

2009

Zoëy verhuist van BNN naar RTL en stopt dus met zijn radioprogramma ZoeyZo op 3FM. Ook stopt hij na acht seizoenen met Nu We Er Toch Zijn. Bij RTL begint hij met de dagelijkse datingshow Take Me Out. Eddy Zoëy brengt samen met componist/arrangeur/producer Tom Bakker in april onder de naam El Dio het dancealbum Nicky's Day Off uit.

El Dio

2013

Na bijna tien jaar stilte komt Eddy Zoëy weer met een soloalbum. Andere Kanten Van is geproduceerd samen met Roeland Jacobs en bevat vrolijke Nederlandstalige popliedjes.

Discografie Eddy Zoëy

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Eddy Zoëy

Audio/Video Eddy Zoëy

Video Eddy Zoëy

BNN & Friends voor War Ch...
BNN & Friends voor War Child ~ Voorgoed
Eddy Zoëy - Beter Dan Ik ...
Eddy Zoëy - Beter Dan Ik (official video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Eddy Zoëy - Beter Dan Ik (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer