Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EDWARD KA-SPEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Edward Ka-Spel

Periode

23-01-1954 - heden

Genre

ambient, avant-garde, toetsinstrumenten, zang

Pseudoniemen

Edward Ka-Spel

Edward Ka-Spel

Edward Ka-Spel (Edward Francis Sharp, Londen, 23 januari 1954) is oprichter en zanger van Legendary Pink Dots, een van oorsprong Britse band die zich in de jaren tachtig in Nijmegen vestigt. Naast projecten als The Tear Garden (met cEvin Key van Skinny Puppy) en Mimir (met onder anderen Phil Knight, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1985   Legendary Pink Dots

Biografie Edward Ka-Spel

Edward Ka-Spel (Edward Francis Sharp, Londen, 23 januari 1954) is oprichter en zanger van Legendary Pink Dots, een van oorsprong Britse band die zich in de jaren tachtig in Nijmegen vestigt. Naast projecten als The Tear Garden (met cEvin Key van Skinny Puppy) en Mimir (met onder anderen Phil Knight, Christoph Heemann en Jim O'Rourke) brengt hij ook solo platen uit met een eigenzinnige mengeling van psychedelia, donkere folk, gothic, industrial, elektronica, geluiden, samples, pop en rock.

In bezetting van

Dna Le Draw D-kee   toetsinstrumenten
Legendary Pink Dots   toetsinstrumenten, zang
Mimir   toetsinstrumenten

Discografie Edward Ka-Spel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Edward Ka-Spel

Audio/Video Edward Ka-Spel

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer