Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EDWARD REEKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1957 - heden

Genre

sessiemuzikanten, zang

Online

Officiële website

Edward Reekers

Edward Reekers wordt bekend als zanger van de symfonische rockband Kayak. Als de band in 1982 uit elkaar valt start hij een carrière als achtergrondzanger. In 2003 voegt hij zich weer bij Kayak.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1980   Kayak
1995   Ayreon
1995   Dimitri van Toren
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

3-12-21, Theater de Purmaryn, Purmerend
4-12-21, C.C. Achterolmen, Maaseik
16-12-21, Schouwburg de Meerse, Hoofddorp
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Edward Reekers

Edward Reekers wordt bekend als zanger van de symfonische rockband Kayak. Als de band in 1982 uit elkaar valt start hij een carrière als achtergrondzanger. In 2003 voegt hij zich weer bij Kayak.

In bezetting van

Kayak   zang

1957

Edward Reekers wordt geboren op 24 mei 1957 in Hengelo.

1970

Op de middelbare school in Rotterdam speelt hij eigen liedjes en covers in diverse bandjes. Hij zingt niet alleen, maar speelt ook gitaar en drums.

1973 - 1976

In Delft volgt hij Nederlands en Engels aan de lerarenopleiding, maar na twee jaar houdt hij het voor gezien. Daarna gaat hij Engels studeren, maar die studie maakt hij ook niet af.

1978

Een vriend van Edward Reekers wijst hem op een advertentie in een muziekblad dat de symfonische rockband Kayak op zoek is naar een zanger. Reekers is een grote fan van de band, maar heeft niet het idee dat Kayak op hem zit te wachten. Omdat zijn vriend blijft doorzeuren stuurt Reekers een bandje op. Hij wordt in maart uitgenodigd voor een auditie en wordt aangenomen.

Kayak

1979

In januari verschijnt Phantom Of The Night. De single Ruthless Queen wordt een grote hit, zowel in eigen land als in Frankrijk. Ook in Amerika doet de single het heel aardig. Het Amerikaanse vakblad Record World roept Kayak uit tot meest veelbelovende band van 1979.

1980

Edward Reekers presenteert zijn eerste soloplaat The Last Forest. Net als Kayak maakt Reekers symfonische rock. Er worden twee singles van af getrokken, maar het grote commerciële succes zoals hij dat kent met Kayak, wordt bij lange na niet gehaald. In februari verschijnt de nieuwe plaat van Kayak: Periscope Life. De plaat valt tegen, maar met Anne scoort de band een bescheiden hit

1981 - 1982

In 1981 verschijnt van Kayak het album Merlin. De groep verkoopt nog aardig wat platen, maar het grote commerciële succes uit 1979 wordt niet meer gehaald. De sfeer wordt wat grimmig in de band en de leden gaan met een schuldige vinger naar elkaar wijzen. Edward Reekers heeft het wel gezien en verlaat in 1982 de groep. Kayak is niet meer.

1983 - 1984

In deze periode is hij niet professioneel actief in de muziekwereld. Zijn vrouw verdient de kost en Reekers is huisman.

1985 - 1990

Midden jaren tachtig begint hij met zijn nieuwe carrière. Via zangeres Jody Pijper gaat hij aan de slag als achtergrondzanger. Reekers zingt met koortjes verschillende platen in en doet met diverse artiesten tournees en losse optredens. Hij staat met Anita Meyer en Lee Towers in Ahoy' en reist met Nadieh af naar Japan om haar plaat Company Of Fools te promoten.

Anita Meyer Jody Pijper Lee Towers Nadieh

1991 - 1998

In de jaren negentig werkt hij gestaag door als achtergrondzanger. Hij doet regelmatig optredens met Lee Towers. Reekers is onder andere te horen op twee albums van Conny Vandenbos en werkt mee aan het album Iets Van Een Wonder van Rob de Nijs. In 1997 neemt producer Hans Vermeulen een cd op met internationale hits die Nederlandse artiesten inzingen. Reekers werkt ook mee aan het album. Inmiddels doet hij ook nasynchronisatie voor verschillende films en tv-series, waaronder de Walt Disney-productie Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Later gaat hij de nasynchronisatie ook regisseren. De films van Harry Potter vallen onder regie van Edward Reekers. Hij levert gastbijdragen op de cd's Als Jij Bij Me Bent (1996) van Marc Daniëls en Alleen Op Reis (1997) van Bob van der Houven.

Conny Vandenbos Hans Vermeulen Rob de Nijs

1999

De zanger levert een bijdrage op de Nederlandstalige soundtrack bij de tekenfilm Mulan. Pim Koopman en Ton Scherpenzeel blazen Kayak nieuw leven in, maar het duurt nog even voordat Edward Reekers zich bij de band voegt.

2003

De zanger van Kayak Bert Heerink doet in februari mee aan de voorronde van het Nationale Songfestival. Op die datum wordt hij tijdens de theatershow van Kayak in de Kring te Roosendaal vervangen door Edward Reekers. Reekers fungeert bij drie voorstellingen van de Rockopera Merlin Bard of the Unseen als special guest. Zowel Reekers en Heerink blijven als zangers bij Kayak spelen.

2005

Edward Reekers gaat met Kayak op tournee met de rockopera Nostradamus : The Fate of Man. De première is op 29 april in Theater de Flint te Amersfoort. Edward Reekers vertolkt de rol van Yves de Lessines.

2007

Edward Reekers maakt deel uit van Motel West Coast, een avondvullende popvoorstelling gevuld met populaire Amerikaanse West Coast-nummers van groepen als The Eagles, Crosby, Stills & Nash, Fleetwood Mac, The Byrds, Doobie Brothers en The Beach Boys. In de periode januari/april doet deze muziektheaterproductie een uitgebreide tournee langs meer dan dertig Nederlandse theaters. De première is op 2 februari in theater De Lawei te Drachten.

2008

Vijftien jaar na Stages verschijnt Reekers' soloalbum Child Of The Water. Op de plaat staan bijdragen van Syb van der Ploeg.

Syb van der Ploeg

Discografie Edward Reekers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Edward Reekers

Video Edward Reekers

Edward Reekers ♪ I Love Y...
Edward Reekers ♪ I Love You Anyway ♫ (2008)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Edward Reekers ♪ I Love You Anyway ♫ (2008)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer