Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EEFJE DE VISSER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

08-02-1986 - heden

Genre

gitaar, Grote Prijs van Nederland, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Eefje de Visser

Eefje de Visser uit Utrecht wint in 2009 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer-songwriter. Ze weet een succesvolle carrière op te bouwen met eigenzinnig repertoire, vaak omschreven als dromerig.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Jelte Heringa   toetsinstrumenten
Merijn van de Wijdeven   basgitaar
Frank Wienk   drums
Jacob van de Water   achtergrondzang, banjo, gitaar, producer
Nicky Hustinx   drums

Genoemd in de biografie van

2006   Skiggy Rapz
2010   Krystl
2014   Robert Jan Stips

Biografie Eefje de Visser

Eefje de Visser uit Utrecht wint in 2009 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer-songwriter. Ze weet een succesvolle carrière op te bouwen met eigenzinnig repertoire, vaak omschreven als dromerig.

1986 - 2005

Eefje de Visser (Voorburg, 8 februari 1986) groeit op in Moordrecht, een klein dorp in de buurt van Gouda, en volgt daar eind jaren negentig gitaarlessen. Op 1 juli 2000 maakt ze, samen met een vriendin, haar podiumdebuut tijdens het Moordrecht 2000-festival. De eerste songs die ze schrijft zijn voornamelijk Engelstalig. Uitzonderingen zijn de gedichten Vrede en Jeldican van Leo Vroman die ze op muziek zet in het kader van een themaproject op haar school GSG Leo Vroman te Gouda. Haar eerste radio-optreden is in november 2002 in het programma Going Underground op de lokale Goudse zender Gouwestad Radio. Eefje de Visser neemt twee demo's op in de thuisstudio van haar oudere broer Paul. Ze wint samen met de gelegenheidsformatie Temporary met het nummer Things I Do de eerste editie van de Goudsche Courant Music Live Awards. De Visser treedt op in een uitverkocht Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht als onderdeel van SuperVoices, een zangfestival georganiseerd door haar vader, de bassist en stemarrangeur Rob de Visser.

2006 - 2008

De zangeres volgt een studie aan de Rockacademie in Tilburg, waar ze ook een tijdje woont. Ze levert gastbijdragen op cd's van haar vriend Marcel Tegelaar (alias Skiggy Rapz), winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Hip Hop. Ook maakt ze deel uit van het trio SAM (niet te verwarren met de artiestennaam van de Belgische/Amsterdamse zangeres Sarah Meuleman, finalist van de Grote Prijs in 1999). Eefje de Visser is in de tussentijd in haar liedjes van het Engels overgestapt naar het Nederlands.

Skiggy Rapz

2009 - 2010

De Visser schrijft zich in voor de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer-Songwriter. Een dag voor de finale maakt ze haar nationale televisiedebuut in het populaire programma De Wereld Draait Door met een uitvoering van het nummer Hartslag. Op 12 december 2009 wint ze de finale. Begin 2010 treedt Eefje met de overige winnaars van de Grote Prijs op tijdens een muziekfestival in Marrakesh in Marokko. Het hele jaar door doet ze shows en in de zomer staat ze op festivals als Horizontour, Folkwoods, Fringe, de Uitmarkt en het Zeeland Nazomerfestival. Ondertussen werkte ze met Marcel Tegelaar aan haar debuutalbum. Vooruitlopende op die plaat verschijnt in november de EP Hartslag als digitale download. In de maanden november en december is ze het voorprogramma bij de optredens van Lucky Fonz III.

Lucky Fonz III

2011

De zangeres staat aan het begin van het jaar op Noorderslag in Groningen. Haar begeleidingsband bestaat uit leden van Most Unpleasant Men. Vanaf 22 januari tot en met 12 februari maakt Eefje de Visser deel uit van de Grote Prijs Theatertour, samen met The Cosmic Carnival, Fabiana Dammers en Lee Mason. Op 26 januari maakt ze een tussenstop om in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso te Amsterdam haar eerste cd De Koek te presenteren. In april doet De Visser een tien shows tellende tournee door het Nederlandse clubcircuit die op 28 april wordt afgesloten in een opnieuw uitverkochte bovenzaal van Paradiso. Na optredens op festivals als Oerol, Lowlands en Into The Great Wide Open is de zangeres in het najaar met haar toetsenist Jelte Heringa speciale gast tijdens enkele shows van Racoon en doet ze een korte intieme tournee door Nederland met haar band.

Most Unpleasant Men

2012

Eefje de Visser presenteert in februari in Paradiso een dvd met zes videoclips, sessies tijdens de festivals Into The Great Wide Open en de-Affaire en opnamen gemaakt tijdens haar tournee. De Visser schrijft de muziek voor My First Suicide, een muziektheaterwandeling van acteurscollectief Moeremans & Sons uit Arnhem. De voorstelling trekt vanaf mei door het land. Vanaf oktober gaat de eerste theatertournee van de zangeres van start. Tijdens de shows steekt ze met haar band enkele liedjes van De Koek in een nieuw jasje en speelt ze ook nieuwe liedjes.

2013

Eind augustus brengt de zangeres haar tweede album uit Het Is. Het intieme album is opgenomen in het kleine Mirlitontheater in haar thuisstad Utrecht met muzikanten waarmee zij de laatste jaren heeft opgetreden. Ook kondigt zij een clubtour aan voor najaar van 2013.

2016

Met haar derde album 'Nachtlicht' slaat De Visser een nieuwe weg in. De muziek bevat meer elektronica en er klinken vollere arrangementen. Met een gelijknamige clubtour trekt ze Nederland door. Ze is inmiddels naar Gent verhuisd.

Discografie Eefje de Visser

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Eefje de Visser

Audio/Video Eefje de Visser

Video Eefje de Visser

Eefje de Visser - Ongeveer
Eefje de Visser -  Ongeveer
Eefje de Visser - Hartsla...
Eefje de Visser - Hartslag (official video)
Eefje de Visser - Afdwaalt
Eefje de Visser - Afdwaalt
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Eefje de Visser -  Ongeveer

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer