Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EEG VAN KRUYSDIJK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - heden

Genre

house, producer, producers

Pseudoniemen

Boomboys, Jake van K, The Nightgroovers

Eeg van Kruysdijk

Eeg van Kruysdijk uit Eindhoven is zoon van Willem van Kruijsdijk, de voorman van percussiegroep Slagerij van Kampen. Hij start als drummer in een plaatselijke coverband en maakt vanaf zijn vijftiende met dancemixen. Van Kruysdijk behaalt de derde plaats tijdens de Nederlandse mixkampioenschappen. Enkele van zijn mixen worden gedraaid in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

1996   Egma
1997   Close II You

Biografie Eeg van Kruysdijk

Eeg van Kruysdijk uit Eindhoven is zoon van Willem van Kruijsdijk, de voorman van percussiegroep Slagerij van Kampen. Hij start als drummer in een plaatselijke coverband en maakt vanaf zijn vijftiende met dancemixen. Van Kruysdijk behaalt de derde plaats tijdens de Nederlandse mixkampioenschappen. Enkele van zijn mixen worden gedraaid in Avro's Driemaaldoordraai. In de locale discotheek ontmoet hij DJ Marcel Theunissen met wie hij onder de naam Egma platen produceert. Hun single Never Gonna Loose Your Love behaalt in 1993 de eerste plaats in de Franse hitparade. Na Egma maakt Van Kruysdijk remixen voor London Beat en Twenty 4 Seven en brengt hij platen uit onder de naam Jake van K. Samen met Ed van Otterdijk staat hij in 1997 aan de basis van de meidengroep Close II You. Voor de jongensband All Of Us schrijven Van Kruysdijk en Otterdijk het nummer Maybe Love dat in 1999 een van de inzendingen is voor het Nationaal Songfestival. Daarna werkt Van Kruysdijk samen met DJ Jean Paul Vis en draait hij samen met DJ Cornè Klijn op diverse feesten en Dance Classics Parties. Hij draait voornamelijk latin, electro en disco. Een track van zijn project The Nightgroovers wordt gebruikt in de Nederlandse speelfilm Costa! (2001). Hij is betrokken bij de carrière van zangeres Do en de jonge zangeres/actrice Salemme Guiaux. Van Kruysdijk produceert singles van o.a. Dario, Def Rhymz, Mathilde Santing en een album van Slagerij van Kampen (Edison). Met een honderdtal muzikanten neemt hij in Wisseloord het album Guido (2003) op van violist Guido Dieteren uit Landgraaf. Hij verzorgt voice-overs en geluidseffecten voor de Nederlandse horrorfilm Horizonica en produceert voor Walt Disney's Cinderella 2: Dreams Come True (2002) het liedje Put It Together. Vanaf 2002 produceert hij videoclips met zijn bedrijf Double E Media voor Gregor Salto en Aukje van Ginneken en maakt hij tv-spotjes voor MSN en een korte High Definition film met o.a. acteur Hugo Metsers.

In bezetting van

Close II You   producer
Egma   producer

Discografie Eeg van Kruysdijk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Eeg van Kruysdijk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer