Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EGMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Egma

Periode

1990 - 1995

Genre

Eurohouse

Pseudoniemen

Camen, Obstruction, Usha

Egma

Stevige Eurohouse uit Eindhoven. De naam Egma is samengesteld uit de voornamen van producers Eeg 'Ege' van Kruijsdijk en Marcel Theunissen. Hun single Never Gonna Loose Your Love behaalt in 1993 de eerste plaats in de Franse hitparade. Het duo brengt ook platen uit onder de naam Camen, Obstruction en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Theunissen   producer
Eeg van Kruysdijk   producer

Genoemd in de biografie van

1997   Close II You

Biografie Egma

Stevige Eurohouse uit Eindhoven. De naam Egma is samengesteld uit de voornamen van producers Eeg 'Ege' van Kruijsdijk en Marcel Theunissen. Hun single Never Gonna Loose Your Love behaalt in 1993 de eerste plaats in de Franse hitparade. Het duo brengt ook platen uit onder de naam Camen, Obstruction en Usha.

1971 - 1989

Eeg van Kruijsdijk is zoon van Willem van Kruijsdijk, de voorman van percussiegroep Slagerij van Kampen. Hij speelt drums in een plaatselijke coverband en start vanaf zijn vijftiende met het mixen van danceplaten. Voor een locale discotheek verzorgt hij de lichtshow en maakt hij mixtapes die elke zaterdag met succes worden gedraaid. Hij behaalt de derde plaats tijdens de Nederlandse mixkampioenschappen. Enkele van zijn mixen worden gedraaid in Avro's radioprogramma Driemaaldoordraai. Eindhovenaar en marketingstudent Marcel Theunissen is fan van Ben Liebrand. Hij is vijftien als zijn eerste megamix op de nationale radio is te horen. Theunissen draait platen in de discotheek waar Van Kruijsdijk werkt.

Ben Liebrand Slagerij Van Kampen

1990 - 1995

Egma Van Kruijsdijk en Theunissen produceren de single Let The Base Kick. De plaat wordt onder de naam Egma uitgebracht door het Rotterdamse hardcorelabel Mid-town en wordt een grote hit in de clubs. Voor Arcade maakt het duo enkele megamixen voor compilaties als House Party V - The Ultimate Megamix en Turn Up The Bass Megamix 1993. Hun single Never Gonna Loose Your Love behaalt in Nederland in 1993 slechts de tipparade van de Top 40, maar staat in Frankrijk maar liefst tien weken op de eerste plaats. Onder de naam Usha (samen met producer Bart Vingerhoets a.k.a. DJ Bart Thimbles) hebben Van Kruijsdijk en Theunissen in hetzelfde jaar een bescheiden Nederlandse hit met I Want You.

1996 - 2004

Na Egma maakt Eeg van Kruijsdijk remixen voor London Beat en Twenty 4 Seven en brengt hij platen uit onder de naam Jake van K. Samen met Ed van Otterdijk staat hij in 1997 aan de basis van de meidengroep Close II You. Voor de jongensband All Of Us schrijven Van Kruijsdijk en Otterdijk het nummer Maybe Love dat in 1999 een van de inzendingen is voor het Nationaal Songfestival. Daarna werkt Van Kruijsdijk samen met DJ Jean Paul Vis. Marcel Theunissen brengt in verschillende bezettingen platen uit onder diverse namen, zoals 2MC, A.S.A.P., The Bronx, Central Seven, Cheeseheads, Da Cloot, DJ C7, Frequence en One. Sinds 2000 is hij 'general manager' van Patriott Records te Eersel, een label opgericht samen met Theo Nabuurs (Mental Theo). Hij is daarnaast actief als DJ.

Close II You Eeg van Kruysdijk Marcel Theunissen

Discografie Egma

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Egma

Audio/Video Egma

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer