Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EL PINO & THE VOLUNTEERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

El Pino & The Volunteers

Periode

2000 - heden

Genre

alt. country, Americana, rock

Online

Officiële website

El Pino & The Volunteers

El Pino & The Volunteers is een band uit Rotterdam die in 2006 op het label Excelsior debuteert met het album Molten City. Het repertoire bestaat in eerste instantie uit een ingetogen combinatie van alt.rock en Americana. Vanaf het tweede album The Long-lost Art Of Becoming Invisible zijn de liedjes ...
Volledige biografie...

Bezetting

Tjirk Deurloo   gitaar, zang
David Pino   gitaar, mondharmonica, zang
Jeroen Kleijn   drums
Mark van der Waarde   basgitaar, zang
Job Roggeveen   toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Harm Goslink Kuiper   accordeon, banjo, dobro, mandoline
Wouter de Waart   drums, percussie
Ruud Ross   drums
Cary Da Costa   lapsteel, mandoline, melodica

Genoemd in de biografie van

2006   Reyn Ouwehand
2008   Moss
2009   Floris
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie El Pino & The Volunteers

El Pino & The Volunteers is een band uit Rotterdam die in 2006 op het label Excelsior debuteert met het album Molten City. Het repertoire bestaat in eerste instantie uit een ingetogen combinatie van alt.rock en Americana. Vanaf het tweede album The Long-lost Art Of Becoming Invisible zijn de liedjes meer verwant met labelgenoten als de band Johan.

2000 - 2004

David Pino is zanger van de punkgroep Wiseguy. Tijdens een uitwisselingsproject ontmoet hij in Amerika twee Canadezen die hem kennis laten maken met alternatieve country. Gewapend met een akoestische gitaar speelt hij met de Canadezen in kroegen in ruil voor geld of gratis bier. Terug in Nederland verzamelt Pino muzikanten om zich heen en richt hij El Pino & The Volunteers op. De band is in eerste instantie een hobbyproject. Alle bandleden spelen in dezelfde periode in andere bands. Gitarist Tjirk Deurloo (B. Bender) speelt in punkband Against Time, tekenaar Harm Goslink Kuiper brengt in eigen beheer lo-fi uit onder de naam Goslink, bassist Mark van der Waarde (ook bekend als Elstar en later als Appel) speelt gitaar in Raise Kain en drummer Wouter de Waart (a.k.a. Willful Wout) zit achter de drumkit in Room 101. Het geluid op de eerste 7'' single These Are Not The Days is nog puur country & western. De band gaat geleidelijk over op alternatieve country.

2005

El Pino & The Volunteers De bij het Rotterdamse Stardumb label uitgebrachte EP Cougar wordt gepresenteerd in een uitverkocht Rotown. Het plaatje wordt goed ontvangen en El Pino besluit, met pijn in het hart, zijn andere band Wiseguy te verlaten. In december wordt de band uitgelicht in MTV's Brand New.

2006

El Pino & The Volunteers El Pino & The Volunteers staat in januari op Noorderslag in Groningen. Na het optreden verschijnt in de Volkskrant een enthousiaste recensie. Het label Excelsior heeft interesse en contracteert de band. Voordat het album Molten City uitkomt verschijnt een bijdrage van de band op Do The Aper, het jubileumalbum van stadsgenoten The Apers. El Pino en Goslink spelen in april samen op het Rotterdamse festival Motel Mozaïque. In mei is de band te gast bij 3FM ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Excelsior en in juli speelt El Pino & The Volunteers op Metropolis. Het zestien liedjes tellende debuutalbum wordt niet bij Excelsior-producer Frans Hagenaars maar in de periode mei/juni opgenomen in de studio van producer Reyn Ouwehand. El Pino & The Volunteers reist als voorprogramma mee tijdens de clubtournee van labelgenoten Johan. In oktober ontvangt de band een Essent Award.

Goslink Johan Reyn Ouwehand The Apers

2007

El Pino & The Volunteers De vierde uitgave van de Singlesclub (een samenwerkingsverband van de labels Excelsior, Livingroom Records, Zabel en RaRa) is een split-7'' van El Pino en de Rotterdamse band Mono. Rondom de uitgave zijn enkele gezamenlijke optredens gepland.

2009

In de zomer neemt de band het tweede album The Long-lost Art Of Becoming Invisible op in de studio van Reyn Ouwehand. Als de cd in november uitkomt, heeft drummer Wouter de Waart de band verlaten. Zijn plaats wordt ingenomen door Jeroen Kleijn. Het geluid op de plaat is minder gericht op roots en meer verwant met de liedjes van labelgenoot Johan.

Reyn Ouwehand

2010

Not Jealous, de tweede single van het The Long-lost Art Of Becoming Invisible, is een duet geschreven en gezongen door David Pino en Janne Schra (ex-Room Eleven). Het nummer is al eerder in een andere uitvoering door Room Eleven uitgebracht op hun album Mmm… Gumbo? uit 2008. De bijbehorende videoclip bevat door Pino en Schra gefilmde 8mm-beelden van reis op Vancouver Island, Canada.

Room Eleven

2011

Toetsenist Job Roggeveen is initiatiefnemer van het project Happy Camper waarvan in februari een album bij Excelsior uitkomt. David Pino reist met Marien Dorleijn (Moss) in het voorjaar naar Canada om daar opnamen te maken in het kader van het project In A Cabin With. Het resultaat verschijnt op cd onder de naam TIKA. Het duo doet samen met drummer Finn Kruijning en bassist Mark 'Ap' van der Waarde ook optredens, onder meer tijdens Oerol op Terschelling.

Happy Camper TIKA

Discografie El Pino & The Volunteers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's El Pino & The Volunteers

Audio/Video El Pino & The Volunteers

Video El Pino & The Volunteers

El Pino & The Volunteers ...
El Pino & The Volunteers - There's No Cure For Stupidity
El Pino & The Volunteers ...
El Pino & The Volunteers - Right On
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
El Pino & The Volunteers - There's No Cure For Stupidity

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer