Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ELEKTRIK HANNES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

gitaar, Nederlandstalig, noise, singer-songwriter, zang

Pseudoniemen

Electric Hannes

Elektrik Hannes

Elektrik Hannes is de muzikale uitlaatklep van de markante Haarlemse kunstenaar en dichter Hannes Kuiper. Hij zingt onnavolgbare poëtische teksten, zichzelf begeleidend met rudimentaire akkoorden op gitaar. Meestal treedt hij solo op, maar vanaf midden jaren tachtig spelen muzikanten uit de Haarlemse rockscene regelmatig met Elektrik Hannes mee, zoals leden ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Mark Heule   basgitaar
Martijn Bosman   drums
Rudi de Graaff   percussie
André Van Rooyen   basgitaar
Wouter Planteijdt   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1982   Ro Krom
1987   Rudi de Graaff
1988   Gotcha

Biografie Elektrik Hannes

Elektrik Hannes is de muzikale uitlaatklep van de markante Haarlemse kunstenaar en dichter Hannes Kuiper. Hij zingt onnavolgbare poëtische teksten, zichzelf begeleidend met rudimentaire akkoorden op gitaar. Meestal treedt hij solo op, maar vanaf midden jaren tachtig spelen muzikanten uit de Haarlemse rockscene regelmatig met Elektrik Hannes mee, zoals leden uit Gotcha en Wouter Planteijdt van Sjako! Hij vertolkt zijn muziek op (jazz)festivals, poppodia als Parkhof in Alkmaar en Paradiso in Amsterdam, in kraakpanden, galeries en op straat. Het nummer De Grote Roje Auto Raga verschijnt in 1986 op de compilatie Emma waar ook bijdragen op staan van BGK, Morzelpronk, The Ex, Membranes, Sjako! en de Amerikaanse noiseband Sonic Youth. In 1995 verschijnen de single Grote Rooie Auto en het album Mompelingen.

Discografie Elektrik Hannes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Elektrik Hannes

Audio/Video Elektrik Hannes

Video Elektrik Hannes

Electric Hannes 1995
Electric Hannes 1995
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Electric Hannes 1995

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer