Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ELLY NIEMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Elly Nieman in 1965

Periode

1946 - heden

Genre

kinderpop, luisterlied, Nederlandstalig, reli-pop, zang

Elly Nieman

Zangeres Elly Nieman is bekend van het duo Elly & Rikkert, samen met haar echtgenoot Rikkert Zuiderveld. In 1965 wint ze het Cabaret Der Onbekenden. Ze zingt mee op de hitsingle Meester Prikkebeen van Boudewijn de Groot. Elly Nieman brengt ook solo platen uit, te beginnen met een album met ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1965   Elly & Rikkert
1968   Boudewijn de Groot
2009   Tangarine

Biografie Elly Nieman

Zangeres Elly Nieman is bekend van het duo Elly & Rikkert, samen met haar echtgenoot Rikkert Zuiderveld. In 1965 wint ze het Cabaret Der Onbekenden. Ze zingt mee op de hitsingle Meester Prikkebeen van Boudewijn de Groot. Elly Nieman brengt ook solo platen uit, te beginnen met een album met Nederlandstalige luisterliedjes in 1966. In de jaren negentig speelt ze de rol van Rode Buurvrouw in de poppenserie De Ark Van Stekeltje. Van 2006 tot 2011 presenteert Nieman voor de Evangelische Omroep de kleutertelevisieserie Elly En De Wiebelwagen. In oktober 2009 brengt Elly Nieman haar tweede album Circusprinses uit, een plaat met luisterliedjes voor volwassenen. In 2011 brengt ze in eigen beheer Hoe Mooi Je Bent uit voor Anorexia-patiënte Ruth Anders met liedjes, speciaal voor haar geschreven of door haar uitgezocht.

In bezetting van

Elly & Rikkert   zang

Discografie Elly Nieman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Elly Nieman

Audio/Video Elly Nieman

Video Elly Nieman

Elly Nieman & Tangarine ❝...
Elly Nieman & Tangarine ❝ Tegenwind ❞ officiële videoclip
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Elly Nieman & Tangarine ❝ Tegenwind ❞ officiële videoclip

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer