Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERICA YONG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Erica Yong in 2012

Periode

20-07-1969 - heden

Genre

pop/rock, soul

Pseudoniemen

Ery Love, Roxanna

Erica Yong

Zangeres Erica Yong brengt in 2012 haar tweede, Engelstalige soulalbum Angel uit. Haar zangcarrière begint al in 1984 met de reggaesingle My Heart Drums. Na deelname aan de Soundmixshow in 1986 verschijnen onder de artiestennaam Roxanna enkele discosingles. Yong treedt op in musicals en met (inter)nationale artiesten, waaronder Anita Meyer, ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2000   Carlo de Wijs
2006   Joke Bruijs
2012   Martin Verdonk

Biografie Erica Yong

Zangeres Erica Yong brengt in 2012 haar tweede, Engelstalige soulalbum Angel uit. Haar zangcarrière begint al in 1984 met de reggaesingle My Heart Drums. Na deelname aan de Soundmixshow in 1986 verschijnen onder de artiestennaam Roxanna enkele discosingles. Yong treedt op in musicals en met (inter)nationale artiesten, waaronder Anita Meyer, Bert Heerink, Laura Vlasblom, Esther Hart en de Amerikaanse soulgroepen Imagination en The Three Degrees. Ze zingt jingles en leaders in voor diverse radio- en televisiestations en is te horen in commercials. Haar eerste soloalbum is in 2000 de Nederlandstalige cd Voel Wat Ik Voel.

In bezetting van

D'WYS   tekstschrijver, zang

1969 - 1990

Erica van der Leuv (Amsterdam, 20 juli 1969) begint vanuit haar woonplaats Hoorn op vijftienjarige leeftijd haar zangcarrière.​ Haar eerste single is het reggaeplaatje My Heart Drums (1984), geproduceerd door Bart van der Post en Peter de Wijn van de groep G'race en uitgebracht onder de naam Ery Love. Na de Havo studeert ze lichte muziek aan het conservatorium. Tijdens de finale van de Soundmixshow in 1986 kruipt ze in de huid van Whitney Houston. In 1986 en 1987 brengt ze onder de artiestennaam Roxanna twee discosingles uit voor het label Injection Disco Dance en is daarmee onder meer te zien bij Avro's TopTop.

G'race Peter de Wijn

1991 - 2008

Haar volgende single Number One (Summer In The City) (1991) is een productie van Ben Liebrand. De zangeres vertolkt in 1994 in Wenen een hoofdrol in de musical The Sound Of Motown. Ze doet een internationale tournee met onder anderen de Amerikaanse soulgroepen Imagination en The Three Degrees. In 2000 verschijnt onder haar huidige artiestennaam het Nederlandstalige album Voel Wat Ik Voel. Ze maakt deel uit van de bezetting van D'WYS, de band rondom Hammond-organist Carlo de Wijs, en is onder meer te horen op het album Turn Up The B! (2002) waarop ze ook tekstbijdragen levert. Erica Yong zingt jingles in voor diverse radiostations, waaronder Veronica, Q-music en 3FM. Haar zang is te horen in commercials voor onder anderen Senseo en Skoda. In 2001 zingt ze het openingslied voor de Heineken Music Hall. Ze zingt leaders voor The Winner Is, Move Like Michael Jackson en de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (2005-2008) en verzorgt vocalen op de Nederlandstalige soundtrack van de rechtstreeks op dvd uitgebracht Disneyfilm The Emperor's New Groove 2: Kronk's New Groove (2005). Yong staat in 2005 op het Harare International Festival Of The Arts in Zimbabwe. De zangeres is een van de solisten tijdens shows van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht: Queen In Concert met onder anderen Bert Heerink, Laura Vlasblom, Esther Hart en Jan Akkerman (2005-2006), The Beatles In Concert met Joke Bruijs, Talita Angwarmasse en Laurie Reijs (2006-2007) en Hollywood In Concert met onder andere Anita Meyer (2007-2008).

Anita Meyer Ben Liebrand Bert Heerink D'WYS Esther Hart Jan Akkerman Joke Bruijs Laura Vlasblom

2009 - 2012

In het theaterseizoen 2009-2010 vertolkt Erica Yong de rol van Sylvia in de Joop van den Ende-musical All Shook Up/Love Me Tender met liedjes van Elvis Presley. Met songschrijver Rene Oldenbeuving en arrangeur/producer Coen Molenaar werkt Yong aan haar tweede, Engelstalige soulalbum Angel (2012). 'Erica's zeer vaardige en veelzijdige zang klinkt uitmuntend, de arrangementen van Coen Molenaar zijn bijzonder rijk en de opname is heerlijk ruimtelijk,' schrijft muziekblad Oor in september 2012. De eerste single van het album Angel is het nummer Time. Op 10 maart 2012 voert ze met haar band tijdens het Goois Jazz Festival in 't Spant te Bussum de nummers voor het eerst uit voor publiek.

Discografie Erica Yong

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Erica Yong

Audio/Video Erica Yong

Video Erica Yong

KUZCO 2 be true to your g...
KUZCO 2 be true to your groove -  Vocals Erica Yong
Veronica zomer tune
Veronica zomer tune
Senseo commercial
Senseo commercial
Somebody to love - Erica ...
Somebody to love - Erica Yong
And I'm telling you - Eri...
And I'm telling you - Erica Yong
Erica Yong - Time (Offic...
Erica Yong  - Time (Official video) HD
Erica Yong, 25 jaar in he...
Erica Yong, 25 jaar in het artiestenvak
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
And I'm telling you - Erica Yong

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer