Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ERICKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

ErickE

Periode

1969 - heden

Genre

draaitafels, house, producer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

360 Sounds, Erick E, Floormen, Headcrash, Housequake, Pancake, Peach, Sil, The Giftshop, Yoki Boys

ErickE

Ericke (Amsterdam, 1969) is vanaf halverwege jaren negentig een van de bekendste allround club-dj's in Nederland, die op veel grote feesten draait. Daarnaast is hij als producer medeverantwoordelijk voor het succes van het Work-label en heeft hij z'n eigen One Star label. Tot najaar 2006 is hij actief onder de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

2001   Fedde le Grand
2005   DJ Roog
2006   DJ Chuckie
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie ErickE

Ericke (Amsterdam, 1969) is vanaf halverwege jaren negentig een van de bekendste allround club-dj's in Nederland, die op veel grote feesten draait. Daarnaast is hij als producer medeverantwoordelijk voor het succes van het Work-label en heeft hij z'n eigen One Star label. Tot najaar 2006 is hij actief onder de naam Erick E.

In bezetting van

Housequake   draaitafels, elektronica, producer

1985 - 1989

Ericke begint in 1986 onder de naam Erick E met draaien in de Prinsenhof in Zaandam op hiphopavonden. Als werknemer in een platenzaak kan hij de hele dag zijn skills oefenen. Zijn mixtalent wordt al spoedig herkend: in 1989 word Erick DMC mix/scratch kampioen van Nederland. In 1990 haalt hij zelfs de finale van de DMC World Championships in de Londense Royal Albert Hall.

1990 - 1993

Zoals meer hiphop-dj's uit de jaren tachtig wordt ook Erick E door het housevirus bevangen. Hij stapt als dj over op clubhouse.

1993 - 1996

In 1993 gaat Erick E samenwerken met producer Olav Basoski. Samen beginnen ze het platenlabel Work, dat in de jaren erop het label wordt voor Nederlandse club- en mellow house. Eind 1993 heeft het duo als Pancake de eerste hit met Don't Turn Your Back On Me. In 1994 maken ze onder de naam Sil het nummer Windows, dat voor hun internationale doorbraak zorgt en een heuse klassieker wordt. In 1995 zijn Groove On en Find A Way hits onder het pseudoniem Yoki Boys. Ze remixen tracks van onder andere Robin S., JX, Reel 2 Real en Mighty Dub Katz. In dat jaar wordt Erick E resident dj op de populaire Swet!-avonden in de Amsterdamse club Roxy, die voortduren tot de Roxy in 1998 in vlammen opgaat.

1997 - 1999

Erick E. richt zich meer op z'n dj-carrière en draait op een aantal grote dance festivals zoals Dance Valley, Inner City, The Mega Music Dance Experience, Chemistry en Wasteland. Hij reist de hele wereld over om in de grootste clubs te draaien. Ook is hij regelmatig te horen in Wessel Van Diepen's Dance Department op Radio 538. In 1998 richt Erick het platenlabel One Star Records op, waarop hij onder andere zijn eigen track Amsterjam uitbrengt en materiaal van anderen produceert.

1999 - 2002

Erick E heeft residenties in clubs als Now&Wow, Stalker, More, Winkel van Sinkel en Club Eve, waar hij gasten als David Morales, Deep Dish, Junior Sanchez, Yousef, Phats & Small and Felix da Housecat laat draaien. In 2001 staat een track van hem en Matthew Dekay, This Category, op Sander Kleinenberg's Essential Mix cd.
Remixes:
Mighty club catz- Magic Carpet ride
Kamasutra- Kamasutra Express
Beatfreak ft. Maria- Looptrick
Ami Stewart- Don't stop
Unit 46- Goos inside
Tapp- Shake that ass
The african dream- all same family
Lafayette- Better late than never
Quickerman- Schlamm me
Hardfloor- Mahogany roots
Duke- I'm in love with you
JX- You belong to me
Robin S- What I do best
Chew Fu Phat- Get it on

2004

Op zijn eigen label OneStar verschijnen de 12" singles Ya Don't Stop en Make You Smile. Voor het label Work maakt hij de singles Back To Work en Midnight Magic (met een gitaarsample uit Weather With You van Crowded House).

2005

Erick E is de bedenker van Sneakerz, een concept waarbij een nieuwe generatie DJ's, producers en ontwerpers met steun van professionele artiesten en kunstenaars een kans krijgt zichzelf verder te ontplooien. Zo zijn bij Sneakerz Parties de grote DJ's het voorprogramma voor nieuwe artiesten en krijgt jong talent dankzij de publiekstrekker de mogelijkheid een groot publiek te bereiken. Erick E is ook mede eigenaar van het 1 Management boekingsbureau, belast met het selecteren en coachen van nieuwe DJ's en producers. Samen met DJ Roog en vocalist MC Gee treedt de DJ op onder de naam Housequake. De single Boogie Down (met zang van Gina J) belandt in november in de Top 40.

DJ Roog Housequake

2006

In maart komt de single Definition Of Sound uit op het label Extrema. Met Housequake staat Erick E in juli in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation White. Een cd van Housequake verschijnt in september inclusief gratis dvd met een compilatie van optredens. Eind augustus staat de DJ met het concept Sneakerz op Mysteryland in Haarlemmermeer. In dezelfde periode verschijnt de eerste compilatie van Sneakerz op cd. In het najaar wordt zijn artiestennaam officieel veranderd in ErickE.

2007

ErickE maakt verschillende remixes: de single Rejection van Martin Solveig op het Franse Mixture Records, de track Diskoteka van Starkillers op Spinnin Records, Hands Up van Out Of Office, het nummer Elektrik Guitar van de Australische groep Dope and Dusted op Azuli Records en My Love van Patric la Funk. De DJ staat 7 juli op het hoofdpodium in de ArenA te Amsterdam tijdens het dansevenement Sensation White.

2009

In juli presenteren ErickE en Roog hun eerste gezamenlijk single als producerduo Housequake: Shed My Skin van Housequake & Anita Kelsey, uitgebracht op het nieuwe label Housequake Recordings

2011

Om een nieuw publiek te bereiken gaat de DJ in het voorjaar op tournee langs de poppodia met een set van vijf uur.

Discografie ErickE

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's ErickE

Audio/Video ErickE

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer