Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ESTHER HART

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - heden

Genre

pop, songfestival

Online

Officiële website

Esther Hart

Esther Hart wint begin 2003 het Nationaal Song Festival met het nummer One More Night en mag Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Song Festival in Riga in Letland.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1991   Erica Yong
2004   Re-union
2005   Bert Heerink
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Esther Hart

Esther Hart wint begin 2003 het Nationaal Song Festival met het nummer One More Night en mag Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Song Festival in Riga in Letland.

In bezetting van

D'WYS   zang
The Eurostars   zang

1980 - 2002

Esther Katinka Hartkamp (Epe, 3 juni 1970) maakt als tiener deel uit van het kinderkoor De Lenteklokjes. Op haar veertiende zingt zij in haar eerste bandje Release. De zangeres volgt een zangopleiding aan het conservatorium in Rotterdam waar ze in 1994 cum laude afstudeert als docerend en uitvoerend musicus. Ze brengt in eigen beheer het album Fruit At The Bottom uit en maakt met de close harmony groep Stars & Belles een kerstplaat. Ze maakt een tijdje deel uit van D-Wys waarmee ze ondermeer op North Sea Jazz optreedt. Ze zingt een nummer op de soundtrack van de Amerikaanse film Faking Da Funk (1997) en scoort in 2001 een hit in de Engelse dance charts met het nummer Ain't No Lies. De zangeres zingt jingles in en doet koortjes voor verschillende films van Disney. Op de Rock Academie te Tilburg geeft Esther Hart zangles.

D'WYS

2003

De zangeres is met het liedje One More Night één van de 32 acts die worden geselecteerd om mee te doen aan het Nationaal Song Festival. Vanaf februari strijden de 32 Songfestival-deelnemers in vier voorronden tegen elkaar, waarna de acht winnaars het op 1 maart in de Rotterdamse Ahoy' tegen elkaar moeten opnemen. Naast Hart staan ook onder andere favoriet Gordon en Bert Heerink in de eindstrijd. Zowel de vakjury als het publiek kiezen het door Tjeerd van Zanen en Alan Michael (die in 1999 ook al verantwoordelijk waren voor One Good Reason van Marlayne) geschreven One More Night als beste nummer. Esther Hart mag Nederland op 24 mei vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in het Letse Riga. One More Night komt begin maart binnen in de Mega Top 100 en wordt uitgeroepen tot Paradeplaat op Radio 2. Tijdens het Eurovisie Songfestival behaalt het liedje een teleurstellende dertiende plaats. One More Night is te vinden op het album Straight From The Hart.

Alan Michael Bert Heerink Gordon Marlayne Tjeerd van Zanen

2004

Esther Hart levert een bijdrage aan What A Difference A Day Makes, een muzikaal project van Unicef waarbij een groot aantal Nederlandse artiesten en acteurs nummers uit het repertoire van het American Songbook zingt. Van elke verkochte cd gaat € 6,50 naar een Unicef-project. In het nummer Smile wordt ze begeleidt door Toots Thielemans. De zangeres is betrokken bij het Junior Songfestival waar ze lesgeeft en de jeugdige deelnemers begeleidt. Ze is de vocal-coach van Marco Borsato tijdens diens shows in de zomer.

Marco Borsato

2005

Esther Hart zit in de jury van het Nationaal Songfestival. Na een verhuizing en de bevalling van haar dochter in het voorjaar is de zangeres op 5 en 6 mei weer terug op het podium. Tot en met 4 juni is Hart als vocal coach betrokken bij de Antwerpse concerten van Marco Borsato. Esther Hart is een van de deelnemende vocalisten op de cd bij het kinderboekenweekgeschenk Superguppie Krijgt Kleintjes van auteur Edward van Vendel. De kindergedichten zijn op muziek gezet door Edwin Schimscheimer. In het najaar trekt It Takes 2 door Nederland, een duettenprogramma met wisselende zangers en zangeressen met naast Esther Hart bijdragen van onder meer Marlayne en Hans Vermeulen. De zangeres is betrokken bij een nieuwe editie van het Junior Songfestival dat in september van start gaat. In september vertrekt ze ook voor een optreden met de Eurostars naar Boedapest. Het merendeel van de optredens met de Eurostars is tijdens besloten feesten. Voor 2006 bereidt de zangeres samen met de Koninklijke Luchtmacht en de vocalisten Bert Heerink en Laura Vlasblom het theaterprogramma Queen In Concert voor.

Bert Heerink Edwin Schimscheimer Hans Vermeulen It Takes 2 Laura Vlasblom

2006

De première van Queen In Concert is op 16 januari in de RAI te Amsterdam. Tijdens hun fanclubdag in Rotterdam op 25 juni presenteren Esther Hart en Marlayne Sahupala hun gezamenlijke show 80's Ladies waarin ze een ode brengen aan de zangeressen van de jaren tachtig, zoals Whitney Houston en Madonna. De zangeres begeleidt zes weken lang een aantal kandidaten voor de rol van Tarzan in de gelijknamige musical die in 2007 van start gaat. Tijdens een avondvullende show op 24 november beoordeelt Esther Hart de kandidaten samen met Phil Collins, Jeff Lee, Carline Brouwer en Erwin van Lambaart. Hart levert bijdragen op een cd met oude en nieuwe Sinterklaas- en kerstliedjes van de kindertheatergroep Trapperdetrap. Samen met enkele andere Rotterdamse artiesten staat ze op Treat Yourself To Luxury, een promotieplaat ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van Rotterdam Airport. Haar bijdrage is het liedje One Day I' ll Fly Away. In de musical The Wiz speelt Esther Hart de goede fee Glinda, een rol die ze afwisselt met Mathilde Santing en Glennis Grace. Het is haar eerste musicalrol. Hart is betrokken bij de zangwedstrijd die in december wordt uitgezonden in het progamma Life & Cooking op RTL4. In het programma worden bekende zangers en zangeressen gekoppeld aan bekende Nederlanders. Uiteindelijk gaan drie duo's door naar de uitzending op oudejaarsdag.

Marlayne

2007

Esther Hart zit vanaf maart in de jury van het televisieprogramma Just The Two Of Us op de commerciële zender Tien (voorheen Talpa).

Discografie Esther Hart

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Esther Hart

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer