Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ETHEREAL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ethereal

Periode

2005 - heden

Genre

Grote Prijs van Nederland, metal

Online

Officiële website

Ethereal

Ethereal combineert de complexiteit en melodieën van Scandinavische trash en death metal met de kracht van Amerikaanse hardcore. De band wordt in 2005 opgericht door gitarist Michiel Quakernaat en toetsenist Uri Dijk en heeft Daniël Verbrugge als vocalist. Na de EP Prologue (2008) bestaat de bezetting van Ethereal naast Quakernaat ...
Volledige biografie...

Bezetting

Daniël Verbrugge   zang
Michiel Quakernaat   gitaar
Uri Dijk   synthesizer
Björn van der Ploeg   achtergrondzang, basgitaar
Eelco van der Meer   drums

Genoemd in de biografie van

2010   Cirrha Niva
2010   Textures

Biografie Ethereal

Ethereal combineert de complexiteit en melodieën van Scandinavische trash en death metal met de kracht van Amerikaanse hardcore. De band wordt in 2005 opgericht door gitarist Michiel Quakernaat en toetsenist Uri Dijk en heeft Daniël Verbrugge als vocalist. Na de EP Prologue (2008) bestaat de bezetting van Ethereal naast Quakernaat en Dijk uit bassist Bjorn van der Ploeg (Trip Trigger) en drummer Eelco van der Meer (o.a. Last Breath Denied, Cirrha Niva). Na grote festivals als Bevrijdingspop (Haarlem) en Werfpop (Leiden) wint Ethereal in Haarlem de Rob Acda Award. In september 2010 doet Ethereal als enige metalband mee aan de halve finales van de Grote Prijs van Nederland. Vanaf dezelfde maand is Uri Dijk toetsenist in Textures. In december wint de band de finale van de Grote Prijs in de Melkweg. In februari 2011 verschijnt de tweede EP Lunacy Falls. De repetities voor de opnamen van het debuutalbum starten in juni 2012. Na enkele maanden in de studio te hebben doorgebracht, speelt de band op 27 september 2012 in Den Haag in het voorprogramma van Textures. Bassist Björn van der Ploeg speelt ook in de progressieve rockband Trip Trigger.

Discografie Ethereal

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ethereal

Audio/Video Ethereal

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer