Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

EUSON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

12-04-1941 - heden

Genre

Antillen, pop/rock, soul, zang

Euson

Begin jaren zeventig zeer populaire Arubaanse soulzanger.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1962   Chris Hinze
1963   Eric Boom
1970   Karin Kent
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Euson

Begin jaren zeventig zeer populaire Arubaanse soulzanger.

1941

Julio Bernardo Euson wordt op 12 april geboren op Aruba. Daar richt hij eind jaren vijftig zijn eerste band op. De groep speelt een repertoire variërend van Zuidamerikaans tot Louis Prima en van rock & roll tot Dean Martin.

1962

Na het winnen van en aantal talentenjachten verhuist de ambitieuze Euson in februari '62 naar Nederland, waar hij gaat zingen bij de Rotterdamse Kreole Kats. Met deze groep maakt hij tussen '65 en '67 enkele singles met voornamelijk ruig soulwerk.

1968

Euson gaat optreden met toetsenist Chris Hinze en enkele ex-leden van The Lords, de vroegere begeleidingsgroep van Rob de Nijs. Onder de naam J.B. Euson & Stax toert dit gezelschap door heel Europa en maakt men de single I Want You Around Me, die niet verder komt dan de tipparade.

Chris Hinze The Lords

1970

In januari scoort Euson als solo-artiest een grote hit met Both Sides Now van Joni Mitchell. Dit succes wordt gevolgd door diverse elpees en singles, waarop Euson vooral gemakkelijk in het gehoor liggende ballads vertolkt.

1973

Ondanks zijn grote populariteit duurt het tot '73 voordat hij weer in de hitparade staat. In dat jaar krijgt hij ook een zilveren harp van de stichting Conamus. Na de hits Life Is On My Side, Leon en I Use The Soap neemt zijn populariteit af.

1977

Teleurgesteld over het uitblijven van een echte doorbraak, vertrekt hij samen met manager Peter Kok (ex-Greenfield & Cook) naar de Verenigde Staten. Als het Amerikaanse avontuur niets oplevert verhuizen ze in 1978 naar Chili. Daar richten zij de productiemaatschappij P.J. Productions (Peter Julio) op. Naast eigen werk brengen ze op hun eigen label platen uit van Chileense artiesten.

Greenfield & Cook

Discografie Euson

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Euson

Audio/Video Euson

Video Euson

Euson - Leon - Live ��� T...
Euson - Leon - Live ��� TopPop
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Euson - Leon - Live ��� TopPop

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer