Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FACE TOMORROW

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Face Tomorrow in 2011

Periode

1997 - 2012

Genre

emo

Online

Facebook
Officiële website
Twitter

Face Tomorrow

Rotterdamse formatie die muziek maakt en uitbrengt volgens het do-it-yourself-principes. De groep is een van de belangrijkste Nederlandse vertegenwoordigers van de emocore. De invloeden zijn zeer divers en gaan van At The Drive-In tot Radiohead.
Volledige biografie...

Bezetting

Tijs Hop   basgitaar
Aart Steekelenburg   gitaar
Sjoerd van der Knoop   drums
Jelle Schrooten   zang
Ralf Mastwijk   gitaar

Overige muzikanten

Marc Nolte   gitaar
Denis Frietman   basgitaar
Rutger   zang

Genoemd in de biografie van

2000   Martijn Groeneveld
2002   Malkovich
2004   San Andreas
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Face Tomorrow

Rotterdamse formatie die muziek maakt en uitbrengt volgens het do-it-yourself-principes. De groep is een van de belangrijkste Nederlandse vertegenwoordigers van de emocore. De invloeden zijn zeer divers en gaan van At The Drive-In tot Radiohead.

1997

Face Tomorrow vernoemt zich naar een nummer van de band Mouthpiece. De Rotterdammers spelen in hun begintijd oldschool hardcore. Gitarist Aart neemt in eerste instantie de vocalen voor zijn rekening.

1998

De groep neemt de vijf nummers tellende demo Ride Like A Girl op.

1999

Gitarist Marc (ex-Undebatable Ground) is ook betrokken bij de uitgave van SDS-zine. Zanger Aart schakelt over op gitaar. Rutger van de band Shorttime neemt korte tijd de zang over totdat hij zich weer volledig op zijn eigen band richt. Drummer Sjoerd dubbelt in de metalcoreformatie Dead By Dawn en en tot en met 2002 speelt gitarist Aart Steekelenburg ook in de hardcoregroep Malkovich.

Malkovich

2000

Na enkele bezettingswijzigingen en de komst van zanger Jelle Schrooten (ex-Stoke) sluipt er steeds meer melodie en gevoel in de muziek. De groep krijgt geleidelijk aan een steeds groter groeiende schare fans, zowel in eigen land als in het buitenland. Face Tomorrow doet naast optredens in Nederland en België (samen met de Belgische groep Soon) ook Duitsland, Frankrijk en Tsjechië (samen met de band Remorse) aan.

2001

In maart verschijnt in eigen beheer de cd Live The Dream. De vier nummer zijn in één dag opgenomen en in twee avonden afgemixt. De 1000 kopieën zijn binnen een paar maanden uitverkocht. Face Tomorrow wint de Grote Prijs van Zuid-Holland. Een van de vele optredens vindt plaats op het Metropolisfestival (juli). In november staat de band in de finale van de Grote Prijs van Nederland waar de band uiteindelijk de publieksprijs wint. Rond dezelfde tijd brengt de groep de drie nummers tellen cd Worth The Wait uit.

2002

Face Tomorrow is een van de vijf Zuid-Hollandse bands die door de Popunie wordt verkozen tot Onweerstaanbare 5. Het levert de band een subsidieregeling en nummers op een promotie-cd op. In februari tekent Face Tomorrow een contract bij Reflections Records. Het debuutalbum For Who You Are wordt opgenomen in de Excess Studios te Rotterdam en op 6 juni gepresenteerd in een uitverkocht Waterfront te Rotterdam. De groep speelt vroeg in de ochtend op de tweede dag van het Lowlands festival. In november worden de Rotterdammers genomineerd voor een Essent Award.

2003

Face Tomorrow speelt in januari op Noorderslag en doet in februari een serie optredens in Engeland. De band staat onder meer met de groep AFI in een uitverkochte London Astoria tijdens de NME Carling Awards. De band gaat in april een maand lang op tournee door Europa. In het najaar tourt de band twee weken door Duitsland met de Amerikaanse band The Break. In december gaat de band de studio in voor de opnamen van het album The Closer You Get. Bassist Denis kan niet langer zijn werk combineren met de band. Op 6 december speelt nieuwe bassist Tijs voor het eerst mee met Face Tomorrow tijdens een optreden op een festival in Antwerpen.

2004

Face Tomorrow Eind januari gaat Face Tomorrow samen met producer Axel Kabboord de Mailman Studio te Utrecht. Het eerste resultaat, en een voorproefje van het album The Closer You Get is de single Sign Up die begin april verschijnt. De videoclip bij de single wordt in Engeland gedraait op MTV2 bij het programma Headbangers Ball. Een week na de release van het album The Closer You Get is de eerste persing van 3000 exemplaren al uitverkocht. In de maanden april tot en met augustus speelt de band in Nederland, Frankrijk, Engeland en België (o.a. Goodlife Festival en Tjok-Up Rock), in september gevolgd door een Duitse tournee (o.a. Krach am Bach, Omas-Teich Festival en Rock under the Clock) en in december in Frankrijk en wederom Duitsland (ditmaal met H-Blockx).

2005

Face Tomorrow Face Tomorrow wordt door de programmeurs van de CMJ-conventie te New York uitgenodigd om 17 september op te treden in het Lincoln Center. In dezelfde week reizen de muzikanten naar Berlijn voor Popkomm. De band staat voor de tweede keer in de carrière op Lowlands. Op het festival presenteert Face Tomorrow de dvd 03/02/05 met een registratie van een optreden in Nighttown. Vanaf oktober neemt de band alle tijd voor het schrijven en opnemen van een volgend album. In tussentijd houden verschillende bandleden zich bezig met zijprojecten: Aart Steekelenburg neemt een minialbum op met The Hot Stewards, Sjoerd van der Knoop gaat de studio in met Dead By Dawn en Marc Nolte werkt aan het project The Grey Distance. Na hun buitenlandse optredens werkt de band aan nieuw songmateriaal dat voor het eerst te horen is tijdens try-outs in mei 2006.

2006

Aart Steekelenburg staat samen met Jacques de Haard (ex-Celestial Season) achter de knoppen tijdens de opnamen van de eerste EP van Embrace Fire, de band van voormalige bassist Denis Frietman. Drummer Sjoerd van der Knoop maakt ook deel uit van de band Viberider.

Celestial Season Embrace Fire Viberider

2007 - 2008

Face Tomorrow werkt met producer Martijn Groeneveld aan het derde album In The Dark, dat in oktober 2008 uitgebracht wordt door Excelsior Recordings. De tournee gaat op 4 oktober van start met een cd-presentatie in Rotown te Rotterdam.

Martijn Groeneveld

2009

Face Tomorrow staat in januari op Noorderslag. De ritmesectie van de band dubbelt in de band SiMÓN waarvan in het voorjaar het debuutalbum Slices Of You uitkomt.

SiMÓN

2010

Na ruim twaalf jaar actief geweest te zijn in en voor de band speelt gitarist, boeker en bandmanager Marc Nolte op 29 januari in de Watt te Rotterdam zijn laatste show met Face Tomorrow. Hij verlaat de band omdat hij toe is aan nieuwe muzikale uitdagingen. Face Tomorrow tekent bij Redfield Records voor een album dat gepland staat voor 25 maart 2011.

2011

Face Tomorrow in 2011 De single The Fix (februari) is terug te vinden op het album Face Tomorrow (maart). De cd is door Jochem Jacobs opgenomen in de Split Second Sound Studio in Amsterdam en bevat gastvocalen van Casper Starreveld en Eloi Youssef van de band Kensington. Na optredens in België en Duitsland volgt in april een Nederlandse clubtour. Gitarist Ralf Mastwijk heeft zich ondertussen toegevoegd aan de bezetting. De single All The Way bevat ook een akoestische versie. In augustus geeft de band vier speciale akoestische concerten, drie in het kader van de Live In Your Living Room Tour in Oss, Rotterdam en Anden en een vierde concert op het terras van de Mezz in Breda.

2012

Voor de single Move On van Face Tomorrow wordt een animatievideoclip gemaakt door Olivier Hokke (Wolfox). De single is het startschot van een Nederlandse tournee die op 1 maart van start gaat in Zwolle. In mei staat Duitsland op het programma. Het najaar staat in het teken van de Hello, Goodbye Tour. Na vijftien jaar, vier albums en meer dan 600 optredens houdt Face Tomorrow er eind 2012 mee op. In oktober speelt de band eerst een aantal akoestische optredens en in november doen ze een speciale afscheidstournee, in Nederland samen met de teruggekeerde band Green Lizard en aan het eind van de maand een keer in België en in Duitsland. Op zondag 25 november staat Face Tomorrow voor het laatst in thuisstad Rotterdam, met ’s middags een akoestische set in De Unie en ‘s avonds in Rotown. De vijf Rotterdammers gaan zich concentreren op nieuwe uitdagingen, zowel binnen als buiten de muziek.

Discografie Face Tomorrow

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Face Tomorrow

Audio/Video Face Tomorrow

Video Face Tomorrow

Face Tomorrow - Move On
Face Tomorrow - Move On
Darkside
Darkside
A Phoenix and a Deer
A Phoenix and a Deer
Trial and Error
Trial and Error
Overpowered
Overpowered
Worth the Wait
Worth the Wait
My World Within
My World Within
Live acoustic @ Lowlands ...
Live acoustic @ Lowlands 2005
Sign Up (live at Groezrock)
Sign Up (live at Groezrock)
Worth the Wait (live at G...
Worth the Wait (live at Groezrock)
Sign Up
Sign Up
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
A Phoenix and a Deer

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer