Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

FADO BLUE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2006 - heden

Genre

fado, wereldmuziek

Fado Blue

Fado Blue is een gelegenheidsformatie van de singer-songwriters Fernando Lameirinhas, Nynke Laverman en JW Roy. De drie vermengen Portugese canto, Friese fado en Brabantse americana. Het project is een initiatief van Frank Veenstra, artistiek leider van Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Als het als eenmalig geplande optreden van 28 december ...
Volledige biografie...

Bezetting

Fernando Lameirinhas   gitaar, zang
Nynke Laverman   zang
JW Roy   gitaar, zang

Biografie Fado Blue

Fado Blue is een gelegenheidsformatie van de singer-songwriters Fernando Lameirinhas, Nynke Laverman en JW Roy. De drie vermengen Portugese canto, Friese fado en Brabantse americana. Het project is een initiatief van Frank Veenstra, artistiek leider van Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Als het als eenmalig geplande optreden van 28 december 2006 uitverkoopt, wordt een extra concert toegevoegd op 29 december. De samenwerking levert ook de vijf nummers tellende ep Fado Blue op ,die opent met het gezamenlijke nummer Geen Heimwee. De optredens smaken naar meer en het trio doet een theatertournee.

Discografie Fado Blue

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Fado Blue

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer